1.000 vergi müfettişine 'yeterlilik' şoku

Mahkemenin sınav iptali nedeniyle yaklaşık 1.000 vergi müfettişinin yeterlilikleri iptal edildi.

Ercan Baysal

Vergi Denetim Kurulu'nda (VDK) 777 vergi müfettişi FETÖ ile mücadele kapsamında ihraç edilirken, sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Mahkemenin sınav iptali nedeniyle yaklaşık 1.000 vergi müfettişinin yeterlilikleri iptal edildi.

Vergi müfettişleri, vergi müfettiş yardımcılığına düşmüş oldu. Sorunun kısa süre içerisinde çözüme kavuşabileceği belirtiliyor.

Aksi takdirde yeni bir yeterlilik sınavı daha yapılacak. Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre hem sınav hem de şehir değiştirme sorunu yaşayan vergi müfettişleri başka kurumlara geçmek istiyor.

Sınav iptali VDK'da çalışan yetki ve yeterlilik için gün sayan kuruma yeni alınan vergi müfettiş yardımcılarını da endişelendirdi.

Toplamda 8 bin 500 vergi müfettiş ve yardımcısının durumunun kısa sürede netleşmesi bekleniyor.

Star

20 Şub 2017 - 22:01 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.