1 derece ile ilgili kanun teklifi verildi

Uzun süredir memurlar kendilerine söz verilen ve bir çok sendika tarafından da Hükümet nezdinde dile getirilen Bir Derece verilmesi düzenlemesi için bekliyorlardı.

SGK Rehberi
Haber albümü için resme tıklayın

Uzun süredir memurlar kendilerine söz verilen ve bir çok sendika tarafından da Hükümet nezdinde dile getirilen Bir Derece verilmesi düzenlemesi için bekliyorlardı. Nitekim beklenen hareket Meclis'ten geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli AĞBABA tarafından Memurlar ve diğer kamu görevlilerine bir derece verilmesi için Kanun Teklifi verildi. Milyonlarca Memur ve Kamu görevlisinin bu beklentisine Meclis'in artık duyarsız kalmaması ve gerekli düzenlemenin yapılması içinharekete geçmesi gerektiği düşünülmektedir. Hazırlanan kanun teklifinde ;

5289 Sayılı Memurlar Ve Diğer Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur.

15 Ocak 2005 tarihine kadar göreve başlayan memurlar ve diğer kamu görevlilerine bir derece verilmiştir. Dolayısıyla 15 Ocak 2005 tarihinden sonra göreve başlayan memurlar ve diğer kamu görevlileri bir derece uygulamasından yararlanmamıştır Bu durum Anayasada yer alan eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. Bu Kanun teklifi ile memur ve diğer kamu görevlilerinden bir derece hakkından daha önce yararlanmamış olanlara bir derece verilerek eşitsizlik giderilmekte ve daha sonra göreve başlayacak olanlara da bir derece verilmesi düzenlenmektedir.

04 Şub 2015 - 07:22 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.