1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik Ve Fen Bilimleri Kongresi

Bilindiği üzere; Türk Eğitim Sen olarak, 2016 Yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesi münasebetiyle, 1-4 Aralık 2016 tarihlerinde Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) ile işbirliği içinde Uluslararası...

Bilindiği üzere; Türk Eğitim Sen olarak, 2016 Yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesi münasebetiyle, 1-4 Aralık 2016 tarihlerinde Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) ile işbirliği içinde Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi'ni düzenlemiştik. Bu yıl yeni bir kongre düzenliyoruz. Kongre 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında Mühendislik ve Fen Bilimleri alanında, 1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi adıyla düzenlenecektir. Kongreye Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliğine üye olan kuruluşların mensupları katılabilecektir.

Türk Eğitim-Sen olarak, bilimsel işbirliği ve paylaşımın kolaylaştığı ve bir zorunluluk haline geldiği günümüz şartlarında; işbirliği girişimlerini Türk Dünyası’nda bilimsel alanlara da taşıma gayretindeyiz.

Zira başta mühendislik ve fen bilimleri gibi sahalar olmak üzere birçok alanda gerçekleştirilecek ortak bilimsel kongre ve etkinlikler; Türk dünyası içinde yer alan iletişim ve kaynaşma süreçlerine büyük katkılar sağlamıştır. Bu noktada ortak bilimsel faaliyetlerin kültüre dayalı gönül köprülerini sağlamlaştıracağı çok açıktır.

Bu anlamda sendikalar ve üniversiteler arasında yapılan bu faaliyet hacmini aşarak kurulan irtibatlar ve iletişim köprüleri sayesinde başta eğitim kurumları ve sivil toplum gibi alanlarda da yeni işbirliği sahaları oluşturmayı hedeflemektedir.

İşbirliği platformlarındaki bilimsel çalışmalar; gelişme, sınır aşan sorunlara yönelik çözümler üretme, siyasi ve kültürel yakınlaşmayı arttırma, yeni ortaklıkların tesisi noktasında önemli rol oynayacaktır.

Kongreye katılmak isteyen üyelerimiz kongrenin resmi web sitesi olan www.teskongre.org adresinden ve şubelerimizden detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Bu kapsamda kongre süreci şu şekildedir:

Özet Gönderme: 15 Mayıs- 30 Temmuz 2017

Özet Sonuçlarının Yazarlara Bildirilmesi: 1-9 Ağustos 2017

Bildirilerin Gönderilmesi: 10 Ağustos-30 Eylül 2017

Bildiri Sonuçlarının Yazarlara Gönderilmesi: 30 Ekim 2017

Düzeltilmiş Bildirilerin Gönderilmesi: 20 Kasım 2017

24 May 2017 - 22:01 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.