100 üniversite ‘Tercih Fuarı’nda buluştu

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile EKET Fuarcılık iş birliğinde dün saat 10.00'da açılışı yapılan ‘Ankara Üniversite Tercih Fuarı’ büyük ilgi gördü.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile EKET Fuarcılık iş birliğinde, dün başlayan ve bu gün devam eden ATO Congresium fuaye alanında yer alan Ankara Üniversite Tercih Fuarı’nda yer alan 100 üniversite tercihlerinde yardımcı olmak için öğrencileri bekliyor. Fuarın açılış konuşmasını yapan Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt bir ilki gerçekleştirerek üniversite tercihi yapacak öğrencilere üniversite tercihi konusunda büyük bir destek olduklarını belirtti.

SADECE ÜNİVERSİTE TERCİHİ YAPILMIYOR

Açılış konuşmasını gerçekleştiren ve öğrencilerin sadece üniversite tercihi yapmadığını belirten Erol Bozkurt, “Üniversite tercih fuarını Ankara’da ilk defa açıyoruz, bu gerçekten çok önemli. 100 vakıf ve devlet üniversitesinin bir araya gelmiş olması çok anlamlı bize göre. Üniversite puanlarını elde etti öğrencilerimiz ve puanlarla nerelere gireceklerini çok anlamlı olarak bilmiyorlar. Özellikle geçmişe baktığınız zaman üniversite sayıları çok az, bölümlerde sınırlı olduğu için tercih yapmak son derece kolaydı. Ama artık sadece bir üniversite tercihi yapılmıyor, gençlerimiz bundan sonraki hayatlarının tercihlerini gerçekleştiriyorlar. Nasıl bir meslek sahibi olacaklar standartları neler olacak, nasıl bir hayat sahibi olacaklar üniversite tercihi çok anlamlı bir hal aldı” dedi

GENÇLERİMİZİ BURAYA BEKLİYORUM

Tercih yapmak üzere olan öğrencileri fuara davet eden Bozkurt, “Fuarda sadece üniversitelerin kendileri tanıtılmayacak bununla birlikte burs imkânları, üniversitelerin yurt imkânları, üniversitedeki alanlar ve yan dallar, dikey geçişler, yatay geçişler buna benzer birçok sorunun cevaplarını bulmaya çalışacağız. Üniversite çağında olan ve üniversite tercihi yapmak üzere olan gençlerimizi buraya bekliyorum, burası ücretsiz bir şekilde öğrencilerimize hizmet edecek. Buraya gelsinler kendi tercihleriyle ilgili en doğru kararı vermeye çalışsınlar. Sadece üniversiteye gitmek değil kazandıkları yerlerde mutlu olabilmeyi ve kendilerini mutlu ve huzurlu hissedecekleri meslekleri tercih etmeleri çok daha anlamlı” ifadelerini kullandı.

DERSHANELERE İHTİYAÇ KALMAYACAK

Habervaktim’e özel açıklama yapan Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, “Geçen sene ilk defa başlattığımız bu sene daha düzenli ve sistematik olarak gerçekleştireceğimiz takviye kurslarına okullarımız şuanda yoğun bir şekilde hazırlanmakta. Hafta sonu öğrencilerimize kurslar düzenleyeceğiz ve hiçbir şekilde ücret almayacağız. Velilerimizin kaynakları çok ciddi bir şekilde dershanelere gidiyordu. Dershanelerin vermiş olduğu hizmetlerden bir tanesi bu kurslardı, ikincisi de tercihlerle ilgili yapılan rehberlikti Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü olarak aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu konuda çok iyi çalışmalar gerçekleştirdik. Sayın Bakanımızın gayretiyle bu kurslarda ders verecek hocaların iki katı ücret verilecek. Öğrencilerimizin ve velilerimizin ihtiyaçlarını ortadan kaldıracak nitelikte, dershanelere ihtiyaç kalmayacak bir nitelikte Ankara’da sistemi kurgulamak istiyoruz. Velilerimizin gönülleri rahat olsun bu konuda gelecek sene itibariyle bu konularla ilgili hiçbir endişe kalmayacak. 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle de dershaneler dönüştürülmüş ve kapatılmış olacak” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİ SEMİNERLER DÜZENLİYOR

Türkiye genelinden 100 devlet ve vakıf üniversitesinin katılımı ile gerçekleştirilen fuarda öğrenciler, üniversite yetkilileri ile yüz yüze görüşme imkanına sahip oldu. Fuarda, ayrıca eğitim uzmanları ve üniversite rektörleri tarafından düzenlenen seminerler ile doğru tercihler, meslek seçimi ve kariyer planlama konularında bilgilendirme yapılıyor. Fuar alanında oluşturulacak tercih danışma merkezinde öğrencilere üniversite tercihleri için rehberlik hizmeti de veriliyor. (habervaktim.com)

10 Tem 2015 - 01:48 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.