130 Bin Sağlıkçıya Müjde

Sağlık bilimleri alanında ön lisans mezunu 130 bin civarındaki sağlık personeline lisans tamamlama fırsatı verildi. "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve 6569 Sayılı Kanun" kapsamında yer alan düzenleme önceki gün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sağlık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, sağlık çalışanlarının uzun zamandan beri merakla beklediği düzenlemenin detaylarını anlattı. Sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirici çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirten Çelik, lisans tamamlama hakkının bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının donanımlı olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti: "Son 12 yılda sağlık alanında yapılan reformlar, Türkiye'yi bugün model ülke konumuna taşıdı. Sağlık alanında elde ettiğimiz bu başarılarda sağlık çalışanlarımızın fedakarlığı ve emeği önemli bir yer tutuyor. Var olan efektif insan kaynağını daha nitelikli ve donanımlı hale getirmek amacıyla lisans tamamlama fırsatını getirdik."

Bakanlık ve YÖK işbirliği

Düzenlemenin Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu'nun işbirliğiyle hayata geçirildiği bilgisini veren Çelik, ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanların kendi alanlarında, diğer program mezunlarının ise YÖK'ün belirleyeceği alanlarda lisans tamamlayacaklarını söyledi. YÖK'ün belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yönteminin de kullanılabileceğini kaydeden Çelik, bu uygulamanın sağlık çalışanlarına büyük bir avantaj sağlayacağını ifade etti.

Kamu hastaneleri arasındaki döner sermaye farklılığı azaltılacak

Müsteşar Yardımcısı Çelik, 6569 Sayılı Kanunla birlikte birçok düzenlemenin yapıldığını belirterek, aynı Kamu Hastane Birliği bünyesinde branşlar arasındaki döner sermaye farkının da azaltıldığını kaydetti. Çelik, "Buna göre yüzde 50 döner sermaye tavanı değiştirilmeden, hastanelerde uygulanan döner sermayeden dağıtılacak üst limit yüzde 50'den yüzde 65'e çıkarıldı. Böylece aynı branş uzmanları arasındaki farklar azaltıldı" ifadelerini kullandı.

Diş Hekimleri Birliği artık genel kurul yapabilecek

Türk Diş Hekimleri Birliği'nin Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararından sonra genel kurul yapamadığını hatırlatan Çelik, son düzenlemeyle bu sorunun da giderildiğini söyledi. Düzenlemeye göre Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Kurulu, oda genel kurullarınca iki yıllık bir dönem için seçilen delegeler ile tabii delege olan oda başkanlarından oluşacağını kaydetti.

Özellikli tıbbi işleme teşvik

Eğitim ve araştırma hastanelerinde; organ nakli, majör replantasyonlar, kök hücre ve kemik iliği nakli gibi beceri gerektiren tıbbi işlemler karşılığı yapılacak ek ödemeler hakkında da bilgi veren Çelik, bu işlemler için yüzde 800 ve yüzde 700 olan tavan oranlarının bir kat artırılarak bu alandaki çalışmaların teşvik edildiğini sözlerine ekledi.

27 Kas 2014 - 21:35 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.