150 bin memur işsiz kalabilir!

2010 KPSS sınavıyla ilgili skandallar bitmiyor. Yapılan son değerlendirmeye göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 KPSS sorularının sınavdan en az 12 gün önce sızdırıldığını kesinleştirdi.

Ankara Cumhuriyet Baş- savcılığı, 808 bin kişinin girdiği 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının iptali istemine ilişkin davayı gören Ankara 1. İdare Mahkemesi’ne önemli bir yazı gönderdi.

Habertürkte'yer alan habere göre, mahkemenin ara kararı üzerine gönderilen savcılık yazısında, sızdırılan soruların görüntüsüne de yer verildi. Savcılık yazısında, “2010 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sorularının sınavdan en az 12 gün önce ele geçirildiği ikrarlar ve teknik raporlara göre kesindir” denildi.

İPTAL KARARI ÇIKARSA 150 BİN KİŞİNİN SINAVI YANACAK!

Bu tespit, 808 bin kişinin girdiği 2010 KPSS’de Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarının iptal edilme ihtimalini artırdı. İptal kararı çıkarsa kopyacıların yanı sıra emeğiyle sınavı geçen yaklaşık 150 bin kişinin de memuriyeti tehlikeye girecek. Ancak yargı kaynakları, devletin mağ- duriyetleri giderici bir adım atacağı görüşünü dile getiriyor.

12 May 2016 - 23:20 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.