2015 KPSS puanıyla, alt öğrenime ait kadroları tercih edebilir miyim?

2015 KPSS puanıyla, alt öğrenime ait kadroları tercih edebilir miyim?

Memurlar.Net - Özel
Haber albümü için resme tıklayın

Soru: Merhaba 2003 yılında tıbbi laboratuar önlisans mezunu ve 2010 yılı kamu yönetimi mezunuyum. 2015 KPSS A grubu sınavının 1. oturumuna katılarak elde ettiğim puanımla önlisans kadrolarına başvuruda bulunabilir miyim?

Cevap: Bilindiği üzere KPSS, A grubu ve Öğretmen adayları için her yıl, B Grubu adaylar için ise iki yılda bir(çift yıllarda) yapılmaktadır.

Yine bilindiği üzere, teknik ve sağlıkla ilgili öğrenim mezuniyeti olup da sınava bir üst öğrenimden girenler, KPSS tercihleri sırasında alt öğrenimlerine ait kadroları da tercih edebilmektedir. Örneğin kişi hem teknikerlik hem de 4 yıllık işletme bölümü mezuuysa, aday tercihler sırasında teknikerlik kadrolarını da lisans puanıyla tercih edebilmektedir.

KPSS Genel yönetmeliğinin 6 ncı maddesinde, KPSS başvuru yapacakların öğrenim düzeyi ile sınavdan elde edilecek puan türlerinin KPSS yerleştirmelerinde kullanılmasına dair usul ve esasların, DPB ve ÖSYM tarafından birlikte belirleneceği hüküm altına alınmıştır. Bu müşterek belirleme KPSS kılavuzlarında yer almaktadır.

2015 KPSS A Grubu Öğretmenlik Kılavuzunun 1.6 ncı maddesinde; "1.6 2015-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak merkezi yerleştirme işlemlerinde ya da merkezi yerleştirme kapsamında olmamakla birlikte ilk defa açıktan personel alımlarında KPSS sonuçlarını kullanma durumunda olan ve kamu personeli istihdam eden (Zabıt Katibi, İnfaz Koruma Memuru, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesindeki alımlar, Milli Savunma Bakanlığı sivil memur alımları ve bazı üst kurullar gibi.) tüm kurumların yapacakları personel alımlarında kullanılamayacaktır. A Grubu Kadrolar ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2015-KPSS'ye girmelerine gerek yoktur." hükmüne yer verilmiştir. Buna göre, 2015 KPSS'nin A Grubu ve Öğretmen adayları için yapıldığı, ancak kendini denemek isteyen lisans mezunu adayların da bu sınava katılabileceği, bu puanın A grubu kadro ve Öğretmenlik alımlarının dışında kullanılamayacağı açıktır.

KPSS Tercih Kılavuzlarında yer alan kadro/pozisyonlara başvurular, 2014, 2016... gibi B Grubu adaylar için de yapılan çift yıllarda yapılan KPSS'den elde edilen puanlarla (KPSSP3,93,94) yapılmaktadır.

Sonuç olarak, 2003'te önlisans tıbbi laboratuar, 2010'da ise kamu yönetimi programından mezun olan adayın, KPSS Tercih Kılavuzlarında yer alan kadro/pozisyonlara alt öğrenim düzeyinden tercihte bulunabilmesi için(2014 KPSS Lisansa girip geçerli bir puan elde etmemiş ise) 2016 KPSS Lisansa girmesi gerekmektedir. A Grubu ve öğretmen adayları için yapılan 2015 KPSS puanı ile KPSS merkezi yerleştirmelerine katılma imkanı bulunmamaktadır.

27 Oca 2016 - 06:57 - Sınav


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.