2015 TEOG soru ve cevapları ilk dönem çözümleri MEB EBA'da

2015 TEOG soru ve cevapları bugün saat 13.00'den sonra MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA'da. TEOG 25-26 Kasım soru ve çözümlü cevap anahtarları sorgulama ekranı eba.gov.tr'de.

eba nedir eba.gov.tr nasıl girilir
Haber albümü için resme tıklayın

2015 TEOG soru ve cevapları ile TEOG soru kitapçıkları ve cevap anahtarları MEB tarafından bugün saat 13.00'dan sonra eba.gov.tr'den açıklanacak.

TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak sorusuna ilişkin MEB'den resmi açıklama geldi.

2015 TEOG 1. dönem sınav soruları ve cevapları bugün saat 13.00'da MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA'nın internet sayfası eba.gov.tr'den açıklanacak.

TEOG soru ve cevaplarınını açıklanacağı haberi EBA'dan duyuruldu

eba.gov.tr NEDİR, EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

TEOG sorularının ve cevaplarının açıklanacağı eba.gov.tr'ye giriş nasıl yapılır sorusunun yanıtı şöyle.

Bilgisayarınızdan arama çubuğuna eba.gov.tr adresini girdikten sonra karşısına aşağıdaki giriş sayfası çıkacak.

Bu sayfanın sağ üst köşesindeki giriş linkini tıklayınca aşağıdaki sayfaya ulaşacaksınız.

Bu safyadan Öğrenciye Şifre Verme linkini tıklayarak istenen bilgileri girmeniz durumunda eba şifresi edinmiş olacaksınız. MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA'dan TEOG sınavlarıyla ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

TEOG İKİNCİ OTURUM SINAVLARI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların ikinci gün oturumları başladı.

Yurt içinde 970 merkez, 16 bin 237 okul, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülke, 14 merkez, 22 okulda gerçekleştirilen sınavlarda 200 bin öğretmen görev yapıyor.

1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılımı için hazırlık yapılan sınavda, özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri süresinde modüle işlenen bir öğrenci hastanede, 152 öğrenci evde, 9 bin 317 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alınacak. Yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her iki gün yapılacak oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları, 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek.

TEOG BUGÜN HANGİ SINAVLAR VAR?

Öğrenciler, bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. İngilizce testini yurt içinde 1 milyon 153 bin 995, yurt dışında 860 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 369 öğrenci, İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtlayacak.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava giremeyecek. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

TEOG MAZARET SINAVLARI NE ZAMAN?

Ortak sınavlara 172 görme engelli ve 400 az gören ile bin 125 işitme, 5 bin 690 zihinsel ve bin 141 ortopedik engellinin yanı sıra 215 süreğen hastalığı bulunan öğrenci katılacak.

Bunların dışında herhangi bir nedenden mazereti oluşan öğrencilerle ilgili tedbirler valiliklerce alınacak, durumlar tutanakla tespit edilip bakanlığa bildirilecek. Az gören ve görme engelli öğrenciler için hazırlanan sorular, içerik ve biçim açısından düzenlendi.

26 Kas 2015 - 05:32 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.