28 Ekim 2016 Cuma okullar tatil mi?

29 Ekim 1923 Cumhuriyet Bayramının 93. yıl dönümü olması nedeniyle öğrenciler ve veliler 28 Ekim Cuma günü okulların tatil olup olmadığını merak etmeye başladı. 28 Ekim Cuma günü okullar tatil olacak mı?

28 Ekim Cuma günü okullar tatil mi? MEB tatil açıklaması yaptı mı? İşte sorularınızın cevabı...

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet Bayramı için Türkiye genelinde etkinlikler ve törenler düzenlenecek. Cumhuriyet Bayramı törenleri 29 Ekim'in Cumartesi gününe denk gelmesinden dolayı tatil gününde yapılacak.

Genellikle bir önceki günün yarım tatil olmasından dolayı veliler ve öğrenciler "28 Ekim Cuma günü okullar tatil olacak mı?" sorusunu merak edip araştırmaya başladı.

Ulusal Baram ve Tatiller Hakkında Kanun Yönetmeliğinin 1. maddesinde "1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." ibaresinin yer almasından dolayı 28 Ekim gününün yarım gün tatil olması bekleniyor.

Konu hakkında MEB tarafından resmi bir açıklama yapılması durumunda siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız...

25 Eki 2016 - 21:04 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.