3.Halk Sağlığı Günleri Etkinlikleri Ankara’da Başladı

3.Halk Sağlığı Günleri etkinlikleri kapsamında Sağlık-Sen ve SESAM Enstitüsü’nün düzenlediği ve iki gün sürecek olan “Kronik Hastalıkların Yönetimi” konulu sempozyum, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın...

halksaglik1
demircan
+4
Haber albümü için resme tıklayın

3.Halk Sağlığı Günleri etkinlikleri kapsamında Sağlık-Sen ve SESAM Enstitüsü’nün düzenlediği ve iki gün sürecek olan “Kronik Hastalıkların Yönetimi” konulu sempozyum, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu’nun katıldığı açılış töreni ile Ankara’da başladı.

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarının önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek “Mekanı ve donanımı anlamlı kılan, sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarının memnuniyeti, sağlık hizmeti alanlarla aynı düzeyde artmalıdır. Biz biliyoruz ki, memnuniyet oranı yüzde 74’lere çıktı, bunu kabul edemiyoruz. Niye yüzde 100’lere çıkmasın” şeklinde konuştu.Sağlık hizmetindeki sürdürülebilirlik ve kalite yükselmesinin devam etmesi için sağlık çalışanlarının hayat standartlarının yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Demircan, sağlık çalışanlarını ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Sağlık-Sen’in de bu noktada önemli bir yerde olduğunu vurgulayan Demircan “Sendikamızın rolü budur; Sağlık çalışanlarımızın taleplerini, en doğru şekilde ve çözüm önerileriyle birlikte getirsinler, biz de ülkemizin imkanları içerisinde neler yapabileceğimizi görüşür hayata geçiririz” ifadelerini kullandı.Sağlık çalışanlarında yönelik şiddete de değinen Bakan Demircan, "Sağlık çalışanlarına şiddet kabul edilebilir bir şey değildir. Şifa dağıtan ele karşı, nasıl el kaldırılır. Sağlık fedakarlık ve gönüllülük isteyen bir hizmettir, değerli bir hizmet alanıdır. Kendinizi ve sağlığınızı emanet ettiğiniz kişiye el kaldırılması kabul edilebilir bir durum değildir. Sizlerin tavsiyelerini de alarak ne yapılması gerekiyorsa, yapılanların üstüne yapacağız” şeklinde konuştu.

Yalçın: Sağlık Alanındaki Başarıda Sağlık-Sen’in Katkısı Büyük

Programın açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da sağlık çalışanlarının bir ülkenin en önemli damarlarından biri olduğuna dikkat çekti. Önemli bir günde beraber olduklarını dile getiren Yalçın, bu vesile ile sorunlara çözüm üretilebileceğini söyledi.Yalçın, "Korunmanın tedaviden önemli olduğu, sonuçlarla uğraşmak yerine sebepleri araştırmak için çalışmamız gerekiyor. İbni Sina, ‘şifasız hastalık yoktur, irade eksikliğinden başka’ diyor” dedi. Türkiye’nin sağlık alanında kazandığı ivmenin sevindirici olduğunu belirten Yalçın, bu alandaki gelişmelerin artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti. Yalçın, “Sağlıkta dönüşümde elde edilen başarıda, Sağlık- Sen’in büyük bir katkısı var. Çünkü, mesleğine sadık, ülkesine aşık bir kitleyle beraber…” şeklinde konuştu.Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sağlık ile ilgili bir toplantıda helal gıda meselesinin de es geçilmemesi gerektiğini vurguladı. Yalçın, “Sağlık boğazdan geçer. Boğazımızdan geçene odaklanmak gerekir. Bu sebeple Memur-Sen olarak 5 milyon 100 bin insanımızın helal gıda ile beslenmesini sağladık. Bu sadece kamunun değil, bütün ülkemizin sorunudur. Japonya, Fransa bu konuyu ticari alan olarak görüp yatırım yaparken, Türkiye’nin bu konuyu ötelemesi asla kabul edilemez” dedi.

Memiş: Sağlık Çalışanlarının Emeğine Saygı İstiyoruz

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının toplumun tamamından emeklerine saygı istediğini belirterek, sağlık çalışanlarına her yönüyle hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlıkta gelişim ve kalite döneminin sağlam bir temele oturtulmak isteniyorsa, önce sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülerek işe başlanması gerektiğini kaydeden Memiş, sağlık çalışanları olarak hakları olmayanı talep etmediklerini, sağlık hizmetlerinin yüksek riskli meslek grubunda olduğundan diğer meslek mensuplarına verilen yıpranma payının sağlık çalışanlarına da verilmesini istediklerini kaydetti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimata rağmen yıpranma payı konusunda sürecin hızlı işletilemediğini dile getiren Metin Memiş, sağlık çalışanlarının tümüne yıpranma payı verilmesi gerektiğini belirtti.

Kavuncu: Yaşam Kalitesini Artırmalıyız

Açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da dünyadaki sağlık sorunlarına değindi. Kavuncu “Pek çok ülke sağlık sistemlerinde finansal krizlerle karşı karşıya. Kronik hastalıklar olarak genelde 3 veya daha uzun süreli sağlık sorunlarını kast ediyoruz. Obesite, kanser, kardiyonel, kas hastalıkları bunların başında geliyor. Tedaviden ziyade kişilerin yaşam kalitesini artırmak ve bağımlı olmadan yaşamak üzerinde durmalıyız” dedi.Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu ise dünyadaki artan sağlık sorunlarına ilişkin kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

19 Eyl 2017 - 20:16 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.