5 fondöten hatası

Kusursuz bir makyaj için ilk ve en önemli adımın doğal görünümlü bir cilt elde etmek olduğu konusunda hemfikirizdir sanıyoruz.

Ama ne yazık ki doğru fondöten ve kapatıcıyı bulmak sanıldığı kadar kolay olmuyor. Bugün sizler için 5 fondöten hatasından bahsettik.

1- Nemlendirme

Makyaja başlamadan önce cildinizi nemlendirmek şart! Bu hem fondötenin yapısını incelterek daha doğal bir görünüm oluşturacak hem de makyajınızın çizgilere dolmasını önleyecektir.

2- Fondöten içeriği

Gelelim ikinci adıma. Cilt tipinize uygun fondöten seçimi yapmak çok önemli. Eğer yağlı bir cildiniz varsa mat görünüm sağlayan pudra bitişli fondötenler, kuru cilt yapısına sahipseniz su bazlı ve nemlendiricili ürünleri tercih edebilirsiniz.

3- Uygulama

Fondöteninizin doğal durması için içeriği kadar uygularken kullandığınız araçlar da etkili. Fırça, sünger ya da parmaklarımız uygulama seçenekleri arasında. Doğru fırça seçimiyle fondöteninizi eşit miktarda dağıtarak doğal bir görünüm oluşturabilirsiniz. Son dönemin gözdesi Beauty Blender’lar ile birçok kişinin gönlünü kazanan süngerler ise fondötenin dalga dalga durmaması için iyi bir seçenek. Ama yine de hem kolay ve zahmetsiz olması hem de verdiği ısıyla ürünün kolay şekilde yayılması için parmak uçları en güzel alternatif.

4- Renk seçimi

Büyük ihtimalle bütün bu süreçte sizi en zorlayacak şey cilt tonunuza uygun renkte fondöten seçmek olacaktır. Siz, cildinize iki ton koyu renk fondöten öneren satış temsilcisini görmezden gelin ve fondöteninizin oksitlenerek koyulaşma riskini göze alarak bilek ya da boynunuzda denemeyi unutmayın.

5- Kapatıcı

Her şeyi fondötenle kapatmayı denemeyin, kapatıcılar bunun için var. Sivilce ya da kızarıkları fondöten renginizle aynı ya da bir ton koyu renkteki kapatıcılarla gizleyerek doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

27 Nis 2016 - 13:00 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.