5 günlük haritalı hava tahmini

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

5 günlük haritalı hava tahmini
5 günlük haritalı hava tahmini
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan ve Sinop çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz ile doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli (30-) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su, baskını, yıldırım, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

15 Eyl 2015 - 12:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.