50 bin koruma memuru alinacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesine alınacak olan 50 bin koruma memuru alımlarında şartlar netleşti.

İçişleri Bakanlığının bir süredir üzerinde çalışma yürüttüğü koruma memuru alımı için hazırlıklar tamamlandı. İlk aşamada 28 bin 500 koruma memuru alımı yapılacak.

Akabinde bu sayı 50 bini bulacak. Koruma memurları önemli devlet binaları hassas bölge ve noktalarda görev yapacak. Ayrıca hizmetin gerektirdiği kişi koruma işi de bu görevliler de olacak.

Bunun yanında stadyumlar, spor müsabakaları sınavlar, konser, toplantı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu kapalı ve açık etkinliklerde de koruma memurları görev başında olacak.

GENİŞ YETKİLERLE DONATILACAK, AYNI POLİS GİBİ OLACAK

Emniyet teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı dahilinde bulunacak olan koruma memurları da diğer polisler gibi üniformalı ve silahlı olarak görevlerini yapacak. Yine bu görevliler sivil olarak da hizmet verebilecek.

Koruma memurları polise verilen, durdurma, kimlik sorma, kontrol, arama, yakalama, olay yerini ve delilleri koruma, muhafaza altına alma, silah ve zor kullanma yetkilerine de sahip olacak

6 YILIN SONUNDA POLİS OLUNABİLECEK

50 Bin Koruma Memuru Alımı Şartları FİZİKİ ŞARTLAR Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları için yeni bir birim kurulacak.

Konuyla ilgili hazırlanan kanunun TBMM’den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildiren yetkililer, kademeli olarak her dönem 3 bin kişi olmak üzere toplam 30 bin koruma memuru alınacağını belirtti.

Koruma memur alımında memur olmak isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının yeterli olması, beden eğitimi sınavlarından başarılı olmak ve KPSS lise puan türünden de yeterli puan alma şartları aranacak.

20 Ara 2014 - 08:01 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.