6 Ay içerisinde Borcunu Ödeyene Af

Muhalefetin de desteklediği önergeyle, geçen yıl çıkarılan borçların yeniden yapılandırılması uygulamasına ilişkin değişiklik yapıldı.

Meclis Genel Kurulu dün gece saat 02.00’ye kadar süren oturumda, işletmelerin teşvikinden borçların yeniden yapılandırılmasına kadar çeşitli alanlarda düzenlemeler getiren torba yasayı kabul etti. Görüşmeler sırasında gece verilen ve muhalefetin de desteklediği önergeyle, geçen yıl çıkarılan borçların yeniden yapılandırılması uygulamasına ilişkin değişiklik yapıldı. Taksit ve peşin ödemeler için 4 ay ek süre verildi.

Çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Bankalar Birliği Risk Merkezi’ne bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayabilecek. Ayrıca 2015’ten önce emekli olan 30 yıl ve üstü hizmeti olanlara da ikramiye alma imkânı getirildi. Bu düzenlemeden 408 bin kişinin yararlanması ve toplamda 2.1 milyar TL ödeme yapılması bekleniyor.

Saliha ÇOLAK / GAZETE HABERTÜRK

19 Oca 2017 - 07:43 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

02

tamer tuz - 80000 tl borcum var aylık 6000 tl alıyorum.devamını yazmamın saçmalığını paylaşmam çok komik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 07:43
01

mustafa us - sicil affı kanunu resmi gazetede yayınlandı yayın itibariyle yürürlüğe girmiş olmasına rağmen devlet bankası başta olmak üzere birçok bankayla iletişime geçtim kendilerine gelen bir şey olmadığını nasıl işlem yapacaklarını bilmediklerine dair cevap vermekteler acil çözüm bekliyoruz saygılar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 07:43