ABD Dışişleri Sözcüsü FETO için açık konuşmadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Trudeau, "Türkiye veya FETÖ arasında seçim yapmamıza gerek yok. İade hakkındaki yasal süreç çok net" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, günlük basın toplantısında FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili konuştu.

ER VEYA GEÇ BİR TERCİH YAPACAKLAR

Trudeau, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitabındaki, "Er veya geç Amerika Birleşik Devletleri de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ” sözleri hatırlatıldığında konu hakkında konuşamayacağını belirtti.

"YASAL SÜREÇ SİYASİ ETKİ ALTINA GİRMEZ"

Trudeau, Gülen’in iadesi hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu konuyu daha önce konuştuk. İade anlaşması iki taraflı imzalanmıştır. İki müttefikin yasal, teknik bir ilişkisidir. Bu sürecin nasıl gelişeceği çok açıktır, duygulardan etkilenmez ve siyasi bir etki altına girmez. Bildiğiniz gibi bazı belgeler bize ulaştı. İncelemeye ve Türk dostlarımızla konuya ilişkin iletişim halinde olmaya devam ediyoruz. Fakat bu süreç hukuk tarafından yönetilir ve yasal bir sistemdir.”

"AYLAR DA YILLAR DA SÜREBİLİR"

Sözcü Trudeau, iade sürecinin ne kadar süreceği yönündeki soruya, “Aylar da sürebilir, yıllar da. Belli bir zaman dilimi belirtemem” yanıtını verdi.

Trudeau, “Türkiye’yle ittifakımız, söylediğimiz gibi 1952’den beri, NATO’dan beri. Türkiye’yle ortaklığımız derin, güçlü ve sağlamdır. Nokta” şeklinde konuştu.

12 Ağu 2016 - 12:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.