Açığa Alınan Öğretmenlerle İlgili Son Dakika - EBS'den Açıklama

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY mensuplarının kamu görevinden uzaklaştırılması sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan komisyon çalışmaları sonucunda 672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılma işlemleri gerçekleştirilmiştir.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY mensuplarının kamu görevinden uzaklaştırılması sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan komisyon çalışmaları sonucunda 672 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Haklarında açığa alma/görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına rağmen kamu görevinden çıkarılmayan bir kısım eğitim çalışanı da halen açıkta olup bunların büyük kısmı hakkında hâlihazırda herhangi bir inceleme ve/veya soruşturma yapılmamıştır.

Bakanlığın yaptığı bu çalışmaların yanında valiliklerde kurulan komisyonlar marifetiyle de açığa alma/görevden uzaklaştırma işlemleri yürütülmüş, ancak bu işlemlerin ve belirlenen kıstasların birbirinden çok farklı uygulamalar olduğu, iller arasında bir uygulama birliğinin bulunmadığı gözlemlenmiştir. Hatta açığa alınma işlemi gerçekleştirilmemiş kamu çalışanları için bile bir takım idari tedbirlerin yürütüldüğü belirlenmiştir.

Gelinen noktada, 672 sayılı KHK ile 28 binin üzerinde öğretmenin görevine son verilmiş, diğer taraftan 10 binin üzerinde öğretmen FETÖ/PDY ile mücadele çerçevesinde açığa alınmış/görevden uzaklaştırılmıştır.

Bu durum beraberinde büyük bir öğretmen açığı/eksik istihdam ortaya çıkarmıştır. Kamu görevinden çıkarma ve açığa alma işlemlerinin eğitim-öğretim yılı başlangıcı öncesinde gerçekleştirilmesinin, söz konusu işlemler nedeniyle eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde doğan olumsuz sonuçların telafisi noktasında eğitim-öğretimi zora soktuğu açıktır.

Eğitim-öğretim hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için öğrencileri öğretmensiz bırakmayacak tedbirlerin ivedilikle alınması gerekmektedir.

Nitekim Millî Eğitim Bakanlığı’nca Tunceli ilinde çalışan ve haklarında görevden uzaklaştırma kararı verilen 504 öğretmen ve kamu çalışanından 419’u valilik açıklamasında yer aldığı haliyle ‘eğitim-öğretime verilen önem ve eğitim öğretimin aksatılmaması’ gerekçesiyle görevlerine iade edilmiştir. Bu hassasiyetin Türkiye genelindeki eğitim-öğretimin aksamaması için de gösterilmesi gereklidir.

Bu doğrultuda haklarında açığa alınma/görevden uzaklaştırma işlemi tesis edilen öğretmenlerden haklarında herhangi bir adli soruşturma/kovuşturma ve/veya idari soruşturma/inceleme yürütülmeyenlerin görevlerine iade edilmesi, masumların daha fazla mağdur edilmemesi, eğitimin verimliliği ve devamlılığı açısından elzemdir.

23 Eyl 2016 - 23:15 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

02

hasan demir - Hic bir zaman egitimin aksatilmamasi icin calisma yapilmamaistir. Bunca belirsizlige atama yerdegistirme aciga almalara ragmen okul acildi. Ve hala oyanalip sonuclandirmiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 23:15
01

Saygin.O - Bu leke bizlere suruldukten sonra, insan icine cikacak hal mi biraktiniz. Geri donsek bile hangi psikolojiyle nasil ogretmenlik yapacagiz. Allahin da bir adaleti varsa sorumlulara donecektir bu is. Yaziklar olsun evimden yerimden ettiniz beni. Beterini gorun insallah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 23:15