Adalet Çalışanlarının Sorunları Müsteşar Yardımcısına İletildi

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş beraberinde Genel Başkan Yardımcımız İlhan Eren,  Ankara 14 Nolu Şube Başkanımız Erol Bilir ve Ağrı Şube Başkan Yardımcımız Uğur Özer ile 16.10.2017 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet ile görüştü.

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş beraberinde Genel Başkan Yardımcımız İlhan Eren, Ankara 14 Nolu Şube Başkanımız Erol Bilir ve Ağrı Şube Başkan Yardımcımız Uğur Özer ile 16.10.2017 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet ile görüştü.

Bilindiği üzere 15 gün önce başta metropol iller olmak üzere, Adliyelerde Zabıt Katiplerine yönelik Klavye Uygulaması yapılmaya başlanmıştır. Eğitim amaçlı olan bu sınavlar, sorun ve endişelere sebep olmuştur.

16.10.2017 tarihinde eğitimden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet ile yapılan görüşmede, Heybet; “Adalet Bakanlığı; Zabıt Katibi arkadaşlarımızın daha nitelikli hale getirebilmek ve bu vesile ile daha verimli olmalarını sağlamak için klavyeden Seviye Sınavına tabi tutuyor. Bu sınavda 90 kelime barajını aşamayan arkadaşlarımıza daha sonra klavye ve UYAP eğitimi verilerek, donanımlı hale getirilecekler. Ayrıca eğitimler yolu ile kurum aidiyet duygusu vermek istediklerini” ifade etmiştir.

Genel Başkanımız Heybet’e; “2013 yılında yine bir eğitim duyurusu yapıldığını, söz konusu duyuruda yazılanların adliye memurlarını endişelendirdiğini, Seviye Sınavı ile ilgili endişenin kaynağının da bu olduğunu” hatırlatarak, “Biz o zaman Sendika olarak, bu girişimi eylemlerle protesto etmiştik ve yanlıştan dönülmüştür. Bu gün zabıt katiplerinin endişeleri de bundan kaynaklanıyor, ayrıca bazı Adliye Komisyon Başkanları sınavda 90 kelime barajını aşamayan arkadaşlara incitici, haksız, mesnetsiz ve tehditvari sözler söylüyorlar. Bunların kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.

HEYBET; ENDİŞEYE MAHAL YOKTUR, EĞİTİMLER ÇALIŞANLARIMIZIN HAYRINADIR

Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet ise, “Hiç bir adalet çalışanı endişeye kapılmamalıdır. Bizim amacımız Zabıt Katiplerini daha verimli ve nitelikli hale getirmek ve adliyedeki iş yükünün eşit dağılımını sağlamaktır. Endişeye mahal yoktur. Yaptığımız sınavlar ve sonrasında vereceğimiz eğitimler Zabıt Katiplerinizin daha donanımlı olması içindir. Bu gün adliyelerimizin büyük bölümü mekan ve teknik donanım olarak, eskiye göre daha iyi durumdadır. Hedefimiz tüm adliye çalışlarını ekonomik ve sosyal yönden de daha iyi duruma getirmektir” dedi.

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, “Sendika olarak, ülkemizin ve memurlarımızın hayrına olacak her konuya destek vereceğimizi, memurlarımızın daha iyi ve ekonomik şartlarda çalıştırılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi” ifade etti.

Türk Büro-Sen olarak, konunun takipçisi olacağımızı zabıt katiplerimiz ve tüm adliye çalışanı arkadaşlarımız bilmelidir. Onların daha iyi şartlarda çalışmaları için mücadelemiz devam edecektir.

17 Eki 2017 - 11:30 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.