Adana Eğitim-Bir-Sen’den Yetimle Kucaklaşma Çağrısı

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin İstişare ve Değerlendirme toplantısında konuşan Memur- Sen ve Eğitim Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer açıklamalarda bulundu.

Adana Eğitim-Bir-Sen’den Yetimle Kucaklaşma Çağrısı

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin İstişare ve Değerlendirme toplantısında konuşan Memur- Sen ve Eğitim Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer haz ile hız arasına sıkışan bir nesil değil, bilinçli, yardımsever ve başkalarının dertleri ile dertlenen bir nesil yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

YETİMLER İÇİN BULUŞTULAR

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH’nın proje ortaklığında “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” etkinliğinin İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sarıçam Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde yapıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İHH Genel Merkez Yetim Birimi Sorumlusu Reşat Başer, İHH Adana Temsilcisi Veysel Tepeli ile eğitimcilerin katıldığı toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer bu tür projelerin başkaların dertleri ile dertlenen insanlar yetiştirme konusunda çok önemli olduğunu vurguladı.

3 YILDA 24 BİN YETİME UMUT OLDU

2013 yılında başlayan kampanya ile 9 bin kurumda bir milyondan fazla iyiliksever öğrencinin 3 yılı içinde Türkiye başta olmak üzeri dünyada 24 binden fazla yetim çocuğun umudu olduğunun altını çizen Sezer Adana’nın da artık bu kampanyaya dört elle sarılması gerektiğini belirtti. Çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve duyarlı nesiller olarak yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Sezer “Bu ve buna benzer projeler haz ile hız arasında sıkışmış olan, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesilden ziyade nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmesinde etkili olacaktır” dedi.

MEHMET SEZER’DEN ÜÇ ÖNERİ

Toplantıda projenin daha verimli yürütülebilmesi için önerilerini sıralayan Sezer, “Projeyi uygulayan okullarımız ADABİS sistemine işlensin, okullarımızda yetim öğrencilerin tespiti yapılsın İHH yetim veri sistemine işlensin, Mayıs ayı içerisinde de bir duyarlılık oluşturulması adına Eğitim Bir-Sen’in üstleneceği geniş katılımlı yetim buluşması programı düzenleyelim” diye konuştu.

Proje ortakları olarak İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkez Yetim Birimi Sorumlusu Reşat Başer, İHH Adana Temsilcisi Veysel Tepeli ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Adana Valisi Mahmut Demirtaş iyilik ve hayır işleri ile meşguliyetin önemine dikkat çekti. Adana’nın bu projeye sahip çıkacağına gönülden inandığını belirten Vali Demirtaş eğitimcileri ve öğrencileri projeyi desteklemeye davet etti.

20 Oca 2017 - 23:53 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.