Ahmet Aydınsoy: Darbecilerin İsmi Kurumlardan Derhal Kaldırılmalıdır

Ahmet Aydınsoy, Adnan Menderes'in idamının yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu. İşte o yazı: Artık Yeter! Darbecilerin İsmi Kurumlardan Derhal Kaldırılmalıdır.

Ahmet Aydınsoy, Adnan Menderes'in idamının yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu. İşte o yazı: Artık Yeter! Darbecilerin İsmi Kurumlardan Derhal Kaldırılmalıdır.

55 yıl önce bugün, kara bir leke olarak tarihe geçti.

Bugün bu kara lekeyi temizlemek için, kurumlardan, cadde ve sokaklardan o karanlık insanların isimleri derhal kaldırılmalıdır.

Mesela, 1960 darbesinin karanlık ismi Cemal Gürsel. Ankara Keçiören’de bir ortaokul ve İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir İlkokul Cemal Gürsel adını taşıyor. Başka nerelerde, hangi okullarda, cadde ve sokaklarda bunun gibi garabet örnekler, yıllardır devam ediyor, bilmiyorum.

Şimdi o okullardan bugüne kadar mezun olan on binlerce çocuğu düşünelim. Çocuk hayata ve geleceğe hazırlanmak için okula gelmiş. C G ismiyle ilk defa okulunda karşılaşmış. Kim bu C G.? Okula adı verildiğine göre, önemli bir şahsiyet demek ki. Diye düşünürken, eli kanlı bir darbeciyle karşılaşacak.

Kim , hangi amaçla bu adamın ismini bu okullara verdi? Sorusunun cevabını ararken, başka bir soru beynimizi kemiriyor. Neden hala bu akıl almaz duruma kimse müdahale etmez. Bu millete, ülkeye yapılacak en büyük kötülüğü, ihaneti yapan haini, eli kanlı katili, ne diye anlatacaksınız o çocuklara.

Bu millet onu general olarak yetiştirmiş. O da elindeki (milletten emanet aldığı) güçle, milletine , onun iradesine ihanet etmiş, ülkesinin geleceğini karartmış, bu ülkenin adeta makus talihi haline getirilmiş, kendi ayakları üzerinde durmaya başladığı zamanlarda, dahili ve harici düşmanlarla işbirliği yaparak, ülkesinin geleceğine darbeyi vurmuş.

Birilerde o hainin adını, vatan sevgisinin temelinin atılacağı eğitim yuvasına adını vermiş. Ve birileri de bu akıl almaz yanlışa müdahale etmesin. Anlamak mümkün değil.

Buradan yetkileri sesleniyorum. Derhal bu rezalete son verilmelidir. O okullara, hainlerin isimleri kaldırılarak, onların yerine o hainlerin canına kıydığı , vatanına olan bağlılığını canıyla isbat etmiş yiğitlerin isimleri verilmelidir.

Türkiye’nin en büyük ilçesinde, bugün Cemal Gürsel adını taşıyan bir okul varken, malesef Adnan Menderes ismini taşıyan bir okul yok. Ne acı değil mi? Acı ama gerçek bu. Yeni Türkiye’de artık bu garabetler derhal sonlandırılmalı, hainlerin baştacı, Adnan Menderes gibi tek suçu kendi ayakları üzerinde durabililen bir Türkiye kurmak olan Başbakanı, vatan haini ilan eden Eski Türkiye hayallerine son verilmelidir.

Bu durum bugün şuna benzer.

Bir gün gelecek Fetö ihanet çetesinin silahlı çete lideri Tuğgeneral Semih Terzi’nin adının bir okula verdiğini hayal edin.

Bugün Cemal Güsel adının bir okulda yaşaması asla kabul edilmez. Artık hainlerin baştacı, baştacı edilmesi gereken vatan sevdalılarının alaşağı edildiği “Eski Türkiye “ geride kaldı. Artık bu eski Türkiye kalıntıları tarihin çöp sepetine atılmalıdır.

Ahmet Aydınsoy

Eğitim-Bir-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı

18 Eyl 2016 - 23:32 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.