Ali Yalçın: 4/C-4/B ve Taşeron İşçilerin Sorunları Çözülmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, temaslarda bulunmak üzere geldiği Elazığ’da yerel basına, ‘4/C’li ve taşeron çalışanlara’ ilişkin bir demeç verdi.

Elazığ’da medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Taşerona kamuda güvence getirecek çalışmalarının, 4/C-4/B ve memur işi yapan işçilerin sorunlarına da çözüm üretecek geniş bir konsepte yürütülmesi gerekiyor” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, temaslarda bulunmak üzere geldiği Elazığ’da yerel basına, ‘4/C’li ve taşeron çalışanlara’ ilişkin bir demeç verdi.

Yalçın, taşerona kamuda güvence çalışmalarının, 4/C-4/B ve memur işi yapan işçilerin sorunlarına da çözüm üretecek geniş bir konsepte yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hükümetten Olumlu Adım Bekliyoruz

Taşeronlara ilişkin güvence çalışmalarının son derece kıymetli ve yerinde bir çalışma olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, " Fakat bunun kabul oranın artması için 4/C' lilerin bu kapsamda kadroya kavuşturulması, 4/B'lilerin de taleplerini yerine getirilmesi gerek. Memur işi yapan ve işçi kadrosunda bulunan arkadaşlarımızın memur kadrosuna aktarılması lazım. Yaptıkları işle, attıkları imza ve bulundukları konum arasındaki ters orantının ortadan kaldırılması konusunda hükümetten olumlu adım beklediğimizi ifade ediyoruz" dedi.Kamuda 4/A'lı, 4/B'li, 4/C'li, 4/D'li, 4/E'li gibi istihdam biçimlerinin olmasını doğru bulmadıklarını dile getiren Yalçın, "Bu aynı işi yapan ve aynı ortamı paylaşanların farklı farklı statülerde bulunması son derece sakıncalıdır. Onun için 4/A'lı ve 4/D'li olacak şekilde çalışanların işçi yada memur statüsünde çalıştırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Sözleşmeliler olarak kamuda 4/B'li, 4 C'li çalışanlar ve memur işi yapan işçi kadrosunda bulunan işçi kardeşlerimiz, taşeronlarla beraber tartışmanın içerisine dahil edilmelidir. 1 Ocak 2018 itibariyle bu süreç noktalanacaksa, geçen toplu sözleşmenin sözleşme süresi bitmeden de buda bunun içerisinde çözülmelidir. Yani 4/C' liler taşeronlarla ilgili sürecin içerisinde tartışılmalıdır. Taşeronlara kamuda güvence konusunda yapılabilecek olumlu adımın içerisinde kabul oranın yükseltilmesi, çalışan kesimlerin geniş bir memnuniyete vesile olması açısından 4/C'lilerin bunun içerisine mutlaka dahil edilerek taleplerinin karşılanması ve kadro talebinin yerine getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

İş Güncesi Konusu Olmazsa Olmazımız

Devletin güvenliği açısından iş güvencesi konusunu olmazsa olmaz gördüklerini aktaran Yalçın, "Kamuda personel yasasında bazı reformlar yapılabilir ve tartışılabilir. 657 yasalaştığı tarihten bu tarihe fazla değişime uğradı. Yine üzerinden değişiklikler yapılabilir. Bunlar tartışılarak olursa iş güvencesine dokunmamak ana esas olarak belirlenirse bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya katkı sunarız. Çünkü Türkiye'nin gelişen, değişen süreci içerisinde mutlaka ama mutlaka kamudaki düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi zorunluluk addedebilir. Bu konuları açık yüreklilikle tartışabiliriz. Ama iş güvencesi konusunu tartışacağımız konuların içerisine asla almayız" ifadelerini kullandı.

21 Eki 2017 - 22:48 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.