Ali Yalçın: Büyüyen Türkiye’den Payımızı İstiyoruz

AK Parti Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın Memur-Sen’i ziyaretinde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye her geçen gün büyüyor, ekonomi iyiye gidiyor.

AK Parti Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın Memur-Sen’i ziyaretinde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye her geçen gün büyüyor, ekonomi iyiye gidiyor. Kamu görevlileri olarak bunu mutfakta da bordolarda da hissetmek istiyoruz. Kamu görevlileri artık refah sınırında bir ücret almalı, 4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri bunun yolunu açmalı” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ve beraberindeki heyeti konfederasyon genel merkezinde kabul etti. Görüşmede, 4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ve Türkiye’deki sendikal hayata ilişkin istişareler gerçekleştirildi. Görüşmenin sonunda AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Yalçın: Ziyareti Önemli Görüyoruz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sivil toplum alanında Türkiye genelinde herhangi bir çalışma varsa Memur-Sen’in katkısı, etkisi vardır. Çözüme yönelik her çalışmada Memur-Sen vardır. Bu ziyareti sivil toplumu ileri taşıyacak bir perspektif için önemli görüyoruz” dedi.Büyümeden Payımızı İstiyoruz

4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “5 milyon 100 bin insanı ilgilendiren, aileleriyle birlikte 20 milyona tekabül eden bir kitlenin bütçeden alacağı payı belirleyecek olan bir sürece girdik. Dün başlangıcını yaptık, bugün komisyon toplantılarıyla devam ettik. Ayın 14’üne kadar teklifler netleşmeye başlayacak. Kamu İşveren Heyeti olarak hükümet teklifini ayın 14’ünde getirecek. Türkiye’de açlık sınırı bin 600 TL yoksulluk sınırı ise 4 bin 100 TL ortalamasında seyrediyor. Kamu görevlileri bu iki piramidin arasında seyrediyor, biz de dolayısıyla artık refah seviyesinde bir ücret alınabilsin istiyoruz. Bu da Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesiyle alakalı bir şey. Türkiye her geçen gün büyüyor, ekonomi iyiye gidiyor. Bunu mutfakta da hissetmek istiyoruz, bordolarda da hissetmek istiyoruz. Memur-Sen bu süreçte Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığını yürütüyor. Umarım iyi bir toplu sözleşme olur. Bu konuda sizlerin de sivil toplumla ilişkiler alanında önemli bir işleviniz var ve katkılarınızı bekliyoruz” diye konuştu.15 Temmuz Davalarını Takip Ediyoruz

Yalçın, 15 Temmuz davalarına yönelik gelen bir soruya ilişkin ise, “81 ilde nerede 15 Temmuz’a dair bir dava varsa, teşkilatlarımız orada hazır bulunuyor, şehit ve gazi yakınlarına destek olmakla birlikte, hainlerin cezalarını hak ettiği şekilde alması için süreci de yakından takip ediyor. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti, emanetimizdir. Onların davası davamızdır. Şimdi emanete sahip çıkma vaktidir. Emanetimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Karacan: Memur-Sen Hakkaniyet Çerçevesinde Sivil Toplumculuk Yapıyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ise, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “20 Temmuz 2017 tarihinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak, Cumhurbaşkanımızın teveccühleri ile göreve gelirken sayın başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Devir teslim törenimizde bizlerle beraberdi” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’in hakkaniyet çerçevesinde hareket eden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getiren Karacan “Memur-Sen ile AK Parti’nin çalışmaları tabi çok önemli. Memur-Sen’in demokrasi dışı oluşumlara karşı gösterdiği tepki de takdire şayan. 15 Temmuz’da gösterdikleri duruş herkesin malumudur. Devletinin milletinin yanında olan, Anadolu’nun sesi olan, gecesini gündüzüne katan bir teşkilattır, emekçilerin sesidir” şeklinde konuştu.

Karacan, memurların hakkı için çaba göstereceklerini ve hem partinin hem de gönül kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurgulayarak “Bizim sizlere karşı bakışımız sizlerle yan yana durmamız devam edecektir. Genel Başkan yardımcısı olarak da ilişkilerimizi sıklaştıracağız. Biz bundan sonraki süreçte sizlerle daha fazla beraber olacağız” diye konuştu.Ziyarette Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver, AK Parti MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, MKYK Üyesi Rümeysa Kadak, Kadın Kolları STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Seda Gören Bölük de hazır bulundu.

Ziyaretin sonunda Yalçın, Karacan’a plaket takdim etti.

02 Ağu 2017 - 22:03 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.