Ali Yalçın: Kamu görevlileri vergi mağduru yapılıyor

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Toplu sözleşme kapsamında ek ödemeden ek göstergeye; kadroya geçişten kadro derecelerine; maaş zam oranından ilave artış kalemlerine; sosyal haklardan özlük haklarına kapsayıcı tekliflerle masada olacağız.

Memur-Sen 5. Büyük Türkiye Buluşması Antalya'da büyük coşkuyla başladı. Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ". 'Evet'e irtifa kaybettirme telaşıyla görsel efektlerle kazandıkları itibarlarını kaybettiler. 'Evet'i engelleme mücadelesinde de kaybedecekler. Artık tilkinin vaazını dinlerken tavuklarını yitiren Eski Türkiye'yi kaybettiklerini bellediler. Yeni Türkiye'nin kuruluşuna engel olalım derken, AB'nin çöküşünü, yıkılışını hızlandırma butonuna bastılar. Bizim kararlılığımız, Tercih 'Evet' kararımız onlar için kabusun başlama zilidir" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu 5.Büyük Türkiye Buluşması, Antalya Starlight Otel'de başladı. Büyük coşkuyla gerçekleştirilen programa, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın yanı sıra, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikaların genel başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Yalçın, önemli mesajlar vererek, 'Büyük Türkiye' için sorumluluk aldıklarını vurguladı.

Memur-Sen'in yola çıktığı günleri hatırlatarak konuşmasına başlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "En zor zamanları atlatarak yolumuza çıktık adımlarımızı sıraladık. 1'lerle başlayan yolculuğumuz, binlerle, on binlerle, yüzbinlerle devam eden destansı yürüyüşe dönüşerek, 1 milyona ulaşmasını sağlayan adanmışlığın kurucu lideri Mehmet Akif İnan'a selam olsun. İnan'ın başlattığı mücadeleye, terleriyle, emekleriyle, fedakarlıklarıyla katsı sunanlara, selam olsun" diye konuştu.

Memur-Sen Umut Kaynağıdır

"Vesayet kurnazlarına, müesses nizam aymazlarına son yumruğun indirileceği tarih 16 Nisan'dır" diyen Yalçın, "Memur-Sen'lilerin zirvedeki Memur-Sen bayrağını daha da yükseğe taşıyacağı tarih 15 Mayıs'tır. 4.Dönem toplu sözleşmesinde yeni rekorlarımız için gereken istişare sürecini başlatmak, heyecanımızı ve kararlılığımızı haykırmaktır. Memur-Sen; üyeleri için onur, kamu çalışanları için umut kaynağıdır. Zalimlere karşı direnişin merkezi, mazlumlar için diriliş nefesidir. Bizler, istiklal ve istikbalimiz için, emek, ekmek, adalet için mücadele vermeyi seçtik" şeklinde konuştu.

İş Güvencesi Kırmızı Çizgimizdir

Kuruldukları günden bu yana kamu görevlilerinin umudu olduklarının altını çizen Yalçın, "Her ne ad altında önümüze gelirse gelsin iş güvencesini ortadan kaldıracak girişimlere karşı duracağız. Konfederasyonumuz iş güvencesinin garantör teşkilatıdır. Bu noktadan bir adım geri adım atmadık. Atmayacağız. Bizi farklı ve rakipsiz kılan özelliğimiz kararlılığımızdır. Biz, kararsızlığın fırsat, boş vermişliğin imkan hırsızı olduğunu bilen bir teşkilatız" ifadelerini kullandı.

Ufkumuz Anadolu Sınırlarını Aştı

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Ali Yalçın, Memur-Sen'in ufkunun Anadolu sınırlarını aştığını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Edirne'ye ulaşan Memur-Sen'i Gine'ye, Sakarya'yı kuşatan Memur-Sen'i Sudan'a, İstanbul'da destan yazan sendikacılığı İslamabad'a, Ankara kadar Arakan'da, Diyarbekir kadar Dominik'te, Niğde kadar Nepal'de de olmak durumundayız. "İstanbul Deklarasyonu"yla birlikte İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde kurmak istediğimiz Emek Komitesi vizyonumuzun yeni başlama noktasıdır. Son bir yılda 35 ülkeyi ziyaret edip 50'den fazla konfederasyonla görüştük. 90'a yakın konfederasyonla ikili işbirliği anlaşması imzaladık. Bir o kadar ülke sendikasına misafirlik yaptık."

Siz Varsanız Umut Çok

Salondaki davetlilere "Var mısınız dünyaya değer sendikacılığını taşımaya?" diyen soran Yalçın, "Emeğin hakkını, alınteri kurumadan ve haksızlık yapmadan ödeyin' düsturunu dünyaya anlatacak sendikal bilinci kurmaya var mısınız? Siz varsanız sorun yok. Siz varsanız umut çok" ifadelerini kullandı.

Kadın Komisyonuyla cinsiyeti değil liyakati esas aldıklarını vurgulayan Yalçın, Genç Memur-Sen ile de, Akif İnan'ın değerlere ve bilgeliğe dayalı mücadele felsefesini yeni yöntemlerle, yeni hedeflerle, yeni kitlerle buluşturduklarını belirtti.

Rakiplerimiz Yaya Kalınca Mızmızlanmaya Başladılar

Memur-Sen'in tüm hizmet kollarında yetkili ve etkili olduğunu hatırlatan Yalçın, her dalda önde olduklarını belirtti. "Ter akıtmadan, bedel ödemeden kazandığımız, kolay elde ettiğimiz hiçbir şey yok" diyen Yalçın, "Emeğimizle, alın terimizle kazandığımız için rakip tanımıyoruz. Rakiplerimizin hali pür meali gün gibi ortadadır. Kamu-Sen ve KESK eriyor, bitişe, çöküşe doğru ilerliyorlar" şeklinde konuştu.

Yalçın OHAL KHK'larını Değerlendirdi

Konuşmasında OHAL KHK'larını değerlendiren Yalçın, "Hainleri temizlemek için gösterilen kararlılık; masumları ve mağdurları ayıklamak için de gösterilmelidir. Mağdurlar için: Rapor, Basın Açıklaması, Hükümete Bilgi Notu verdik. Hainleri temizlemek için gösterilen kararlılık; masumları ve mağdurları ayıklamak için de gösterilmelidir. Hainse babamız bile olsa sahip çıkmayız, masumsa düşmanız dahi olsa hakkını savunuruz. Çünkü bizim için Hakk'ın hatırı bütün hatırların üzerindedir" dedi.

1 Mayıs'ı Kütahya'da Kutlayacağız

1 Mayıs'ı Kütahya'da kutlayacaklarını deklare eden Yalçın, 1 Mayıs'ta bir ilki diğer bir ilkle buluşturduklarının altını çizerek, "Cumhurbaşkanlığı Sistemindeki ilk 1 Mayıs'ı, Toplu Sözleşmenin tarihte ilk yapıldığı Kütahya'da kutlayacağız. 1 Mayıs İşçi Bayramı ile Vesayetsiz Türkiye Bayramını birleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplu Sözleşme Kazanımlarımızın Bekçisi, Yeni Kazanımların Takipçisiyiz

Mayıs'ta önemli bir sürece gireceklerini söyleyen Yalçın, bir önceki dönem imzalanan toplu sözleşme kazanımlarının da bekçisi olduklarını vurguladı. Yalçın, "KİT personelinin yıllık izinleri konusunda Kamu Denetçiliği Kurumuna iki başvuru yaptık: KİT'lerde ücret gruplarının 5'ten 3'e düşürülmesi ve haksız yere yok sayılan 4/C'li personelin ek ödeme mağduriyetini gündeme getirerek çözümünü istedik" şeklinde konuştu.

4. Dönem Toplu Sözleşmesine hazırlandıklarını anlatan Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ek ödemeden ek göstergeye; kadroya geçişten kadro derecelerine; maaş zam oranından ilave artış kalemlerine; sosyal haklardan özlük haklarına kapsayıcı tekliflerle masada olacağız. Emeğimizin doğrudan karşılığını ve Türkiye'nin büyümesinden payımızı istiyoruz. 4.Dönem Toplu Sözleşmesi, Türkiye'nin vesayetten kurtuluşuna ilişkin ilk kapsamlı kutlama olarak kayda geçmeli. Kamu görevlileri gelir vergisiyle, doğrudan ve dolaylı vergilerle vergi mağduru yapılıyor."

16 Nisan'da Eski İle Yeni Türkiye'yi Oylayacağız!

Geçmişte Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara değinerek sözlerini devam ettiren Yalçın, "Erbakan, Özal, Menderes, Muhsin Başkanı ortadan kaldırdılar.. Kapatma davası, 7 Şubat kumpası, 367 şarlatanlığı, 17-25 Aralık kalkışması, 6-8 Ekim vahşeti, Gezi ayaklanması. Kestane pazarında yetiştirip ihtiyaç duyduklarında ihanet pazarında değerlendirdikleri müptezeli sahaya sürdüler. Derken 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi. Niçin Evet dediğimiz, neden güçlü bir 'Tercih Evet' kampanyası düzenlediğimizin arka planında bunlar var. Biz, artık istikrarı tesadüflere bırakan değil Anayasal düzeyde teminat altına alan bir Hükümet sistemi istiyoruz. Biz, darbelerle, ekmeğimizin çalınmasını, muhtıralarla, MGK kararlarıyla emeğimizin gasp edilmesini istemiyoruz. Demokrasi dışı araçlarla, millet iradesi dışındaki mekanizmalarla istikrarın yok edilmesini, güvenin heba edilmesini, ekonominin çökertilmesini, kamu maliyesi kaynaklarına çökülmesini kesin ve kalıcı olarak tarihimizden, geleceğimizden çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ey Avrupa! Düşüyorsunuz

Kasası dolu bir devlet için, cebindekiyle bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir millet olmak adına sorumluluk aldıklarını kaydeden Yalçın, "İşte bunun için, 'Tercih Evet' diyoruz. 'Hayır'cılar dışarıdan sufle ve destek alıyor. Çünkü milletin 'Evet' kararı, onlar için kabus ve felaket demek. Artık tilkinin vaazını dinlerken tavuklarını yitiren Eski Türkiye'yi kaybettiklerini bellediler. Yeni Türkiye'nin kuruluşuna engel olalım derken, AB'nin çöküşünü, yıkılışını hızlandırma butonuna bastılar. Bizim kararlılığımız, Tercih 'Evet' kararımız onlar için kabusun başlama zilidir. Özgürlük metinlerinin, insan hakları bildirgelerinin, insan onuru repliklerinin sahteliğini faş ettiler. Hollanda da atları ve itleriyle gerçekleştirdikleri saldırılarını yine Hollanda da Lahey'de bulunan sözüm ona Adalet Divanıyla zirveye taşıdılar. Ey korkuların esir aldığı, zihinlerini hezeyanların, kabusların işgal ettiği Avrupa; siz kendinizi piramidin zirvesinde görürken, labirentin ortasında kıvranıp durduğunuzu henüz anladınız. Düşüyorsunuz, sahte değerleriniz, göstermelik ilkeleriniz, sizinle birlikte yok olacak" şeklinde konuştu.

25 Mar 2017 - 11:36 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.