Ali Yalçın: Masaya 3 Alternatifli Teklifle Oturacağız

Memur-Sen 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Ağustos ayında yapılacak olan 4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında istişarelerin yapıldığı son toplantıda, Pazartesi günü Devlet Personel Başkanlığı'na teslim edilecek...

Memur-Sen 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Ağustos ayında yapılacak olan 4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında istişarelerin yapıldığı son toplantıda, Pazartesi günü Devlet Personel Başkanlığı'na teslim edilecek olan tekliflere son şekli verildi.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4. Dönem Toplu Sözleşme masasına reel tekliflerle oturacaklarını ifade etti. Yalçın, Toplu sözleşme stratejileri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Toplu sözleşme görüşmelerinde 3 alternatifli teklif sunacaklarını ifade eden Yalçın, 5 milyon 100 bin çalışanın sorumluluğuyla masaya oturacaklarının altını çizdi.

Memur-Sen 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Genel Başkan Vekili Metin Memiş'in açılış konuşmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuşmasına Memur-Sen teşkilatına "Teşekkür" ile başladı.

Yalçın, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında sokaklara akan, referandum sürecinde tarihi sorumluluk alan, Mescid-i Aksa ve Kudüs için alanları dolduran, emeği değerli kılma, ekmeği artırma çabalarından dolayı teşkilata teşekkür etti.Yalçın, "1 Milyon 694 Bin 323 kamu görevlisinin yüzde 60'ı Memur-Sen’e bağlı sendikalara üyedir. Sendika üye sayılarına ilişkin tebliğ, Memur-Sen kararlı büyümesini, rakiplerinin de önlenemez erimesini de tescil etmektedir. Memur-Sen’in soylu mücadelesine değer katan ve üye sayısının 1 Milyonu bulmasını sağlayan Konfederasyonumuzun ve sendikalarımızın genel merkez yönetimlerinin, şube ve il yönetimlerinin, ilçe ve işyeri temsilcilerinin, komisyonlarımızın sendikal öncülerine, üyelerine ve her birinin ailelerine akıttıkları ter, ayırdıkları zaman, gösterdikleri fedakarlık ve sahip oldukları basiret ve vazgeçmedikleri feraset için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi."

Memur-Sen olarak salt ücret sendikacılığı değil, medeniyet kodlarımızın yönlendirmesiyle; haksızlığın, zulmün, çarpıklığın ve yoksulluğun küreselleştiği bir dünyada sosyal ve insani sendikacılık yapıyoruz" diyen Yalçın, "Memur-Sen, zalimlere karşı direnişin merkezi; mazlumlar ve mahzunlar için diriliş nefesidir. Memur-Sen; üyeleri için onur, kamu çalışanları için umut kaynağıdır" dedi.

Toplu Sözleşme süreci hakkında ise Yalçın, Pazartesi günü tekliflerini saat 10:30'da Devlet Personel Başkanlığına teslim edeceklerini açıkladı.

Toplantıda teklifleri anlatıp, yol haritalarını netleştireceklerini ifade eden Yalçın, tabandan gelen her teklifi gündemlerine aldıklarını ifade etti. Alandan gelen önerileri de tekliflerine eklediklerini vurgulayan Yalçın, "Süreç katılımcılıkla ilerledi" dedi.

Memur-Sen olarak, reel tekliflerle masaya oturacaklarını belirten Yalçın, Toplu sözleşme stratejileri hakkında da açıklamalarda bulundu. Toplu sözleşme görüşmelerinde 3 alternatifli teklif sunacaklarını ifade eden Yalçın, 5 milyon 100 bin çalışanın sorumluluğuyla masaya oturacaklarını, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı olarak tüm kamu görevlilerini masada temsil edeceğinin altını çizdi.Yalçın'ın konuşmasından sonra ise toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un sunumu ile devam edildi.

23 Tem 2017 - 15:26 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.