Ali Yalçın: Millet 'Evet'te Kararlı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin ilk defa istikrarı yakalayacak bir zemine doğru gittiğini ifade ederek, “O yüzden bazıları bu süreci sabote etmeye, ‘evet’ çıkmasını engellemeye çalışıyor.

Ali Yalçın: Millet 'Evet'te Kararlı
Ali Yalçın: Millet 'Evet'te Kararlı
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin ilk defa istikrarı yakalayacak bir zemine doğru gittiğini ifade ederek, “O yüzden bazıları bu süreci sabote etmeye, ‘evet’ çıkmasını engellemeye çalışıyor. Kaostan beslenen mahşeri cümbüşçülerin çabaları bu yüzdendir. Bu milletin arzu ettiği gelecek mutlaka inşa olacaktır. Millet ‘evet’te kararlıdır” dedi.

Ordu’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşması, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Oktay Çanak, Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi İsmail Çelenk, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yönetimleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Ülkede istikrar varsa cebimize koyduğumuz paranın bir değeri var

Genel Başkan Ali Yalçın, programda yaptığı konuşmada, yaşanan sıkıntıların istikrarın yakalanamamasından kaynaklandığını söyledi. Ülke olarak gördükleri hükûmet sayısının 65 olduğunu belirten Yalçın, “Bu kadar fazla hükûmetin değiştiği bir ülkede refah seviyesi ancak bu kadar artabilirdi. İstikrar en fazla bizim işimize yarayacak. Çünkü biz sabit gelirliyiz. Bizim alın terimiz var, helalin peşindeyiz. Ülkede istikrar varsa, cebimize koyduğumuz paranın bir değeri var. Ülkede istikrar varsa, tırnağımızla kazdığımızın bir değeri var. Eğer, istikrar yoksa, 5 Nisan kararları gibi, aldıklarımızı bir çırpıda kaybedebiliriz. Bize uzun erimli hükûmetler lazım. Sürekli değişimin olduğu bir yerde hafıza da birikmez, bereket de çıkmaz. Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Bazıları süreci sabote etmeye çalışıyor

Kargaşa dönemlerinde ülkenin geriye gittiğini, mevcut kazanımların da kaybedildiğini kaydeden Yalçın, bunun önünün kapatılmasının 16 Nisan’da çıkacak karara bağlı olduğunu dile getirdi. Mevcut sistemin çözüm üretemediğini vurgulayan Yalçın, refahın yükselmesini istediklerini söyleyerek, “Ülke ilk defa istikrarı yakalayacak bir zemine doğru gidiyor. O yüzden bazıları bu süreci sabote etmeye, ‘evet’ çıkmasını engellemeye çalışıyor. Kaostan beslenenlerin, mahşeri cümbüşçülerin çabaları bu yüzdendir. Bu milletin arzu ettiği gelecek mutlaka inşa olacaktır. Millet ‘evet’te kararlıdır” diye konuştu.

Kurtulmuş’tan Avrupa ülkelerine tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, PKK’nın, 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘hayır’ oyu için Kürt halkı üzerinde baskı kurmaya çalıştığını ifade ederek, “Bu PKK’dan ve yandaşlarından yaka silken Kürt kardeşlerimiz, bu seçim kampanyasında büyük oranda ‘evet’ diyecekler ve Türkiye’nin önünü açacaklar” ifadelerini kullandı.

PKK’ya ve diğer terör örgütlerine destek veren Avrupa ülkelerine sert tepki gösteren Kurtulmuş, yeni güçlü Türkiye’nin ayaklarındaki prangalardan kurtulacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bu beylerin istedikleri Türkiye, 25 milyon dolar için avuç açan bir Türkiye’dir. Böyle bir Türkiye olursa, bizden iyisi yok. Bunların bekledikleri Türkiye, Avrupa Birliği’nin terbiye salonunda tek ayak üstünde hazır olda duran bir Türkiye’dir. Vesayet odakları altında yönetilen, sandıktan kim çıkarsa çıksın, vesayetçilerinin borusunun öttüğü bir Türkiye’dir. Bunların istedikleri Türkiye, Türkiye’de hükûmet pazarlıklarıyla, kirli pazarlıklarla, ayların, yılların götürüp kaybedildiği bir Türkiye’dir, dünyanın hiçbir tarafında mazlumlara elini uzatmaya gücü yetmeyen aciz bir Türkiye’dir. İstiyorlar ki, istikrarsızlık devam etsin, bu sistemin vesayetçi yapısı devam etsin. İnşallah yeni ve güçlü Türkiye istikametinde Türkiye kararını verecek, yoluna devam edecek, ayaklarındaki prangalardan kurtulacaktır. Onun için bu referandum sadece bir referandum olmanın çok ötesinde anlamlar içeriyor. Böyle gördükleri için bir taraftan dışarıdan baskılar, diğer taraftan içerden de bir sürü yalanlar devam ediyor.”

Çelenk: Yeni Türkiye’nin inşacısı olacağız

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi İsmail Çelenk ise, 16 Nisan’a kadar alanlarda olacaklarını dile getirerek, “Emeğimizle, alın terimizle çabamızı sürdürecek, yeni Türkiye’nin de inşacısı olacağız” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Genel Başkan Ali Yalçın, Numan Kurtulmuş’a tablo takdim etti.

29 Mar 2017 - 23:02 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.