Ali Yalçın: Taleplerimiz Yerine Getirilene Kadar Masadayız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ülke TV canlı yayınında Toplu Sözleşme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ülke TV canlı yayınında Toplu Sözleşme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yalçın, Toplu Sözleşme sürecinde talepler karşılanmadan masadan kalkmayacaklarını vurgulayarak, “2016 yılında; birinci ve ikinci altı ayda yüzde 8+8 zam, 2017 yılında ise birinci ve ikinci altı ayda yüzde 7+7 zam istiyoruz. Maaş ve ücretlere zam teklifimiz; yüzdelik zam+taban aylığa zam+refah payı+enflasyon farkı olacak” dedi.

Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen’in taleplerinden bir kısmını şu şekilde sıraladı: “Gelir vergisi nedeniyle oluşan maaş/gelir kaybının telafisini istiyoruz. Yan ödeme katsayısı ve gösterge rakamlarının yüzde 50 artırılmasını istiyoruz. 2005 yılından sonra göreve başlayanlara 1 derece verilmesi artık gerçekleşmeli. Fazla çalışma ücretlerindeki adaletsizlik ve düşüklük giderilsin diyeceğiz. 4/C ile 4/B’li personel kadroya geçirilmelidir. Kamu görevlileri için Cuma namazı izni istiyoruz” diye konuştu.

Kamu görevlileri nezdinde, diğer sendikaların imza ve itiraz yetkisi olmamasına karşın, masada temsilcilerinin olmasını eleştiren Yalçın, “Masada yancılık yaparak, insanların zihnini bulandırmaktan başka bir işlevleri bulunmayanlar, bizim kazanımlarımıza laf atıyor, gevrek bakışlarla sendika ne işe yarıyor diyor. Hem promosyonların yüzde yüz çalışanlara dağıtılmasından yüzde yüz pay alacaksın hem de Memur-Sen’in kazanımlarına dil uzatacaksın, böyle bir sistematik yok. Bu sistematiğe itiraz ediyoruz” şeklinde konuştu.

İşte O Program:

01 Ağu 2015 - 13:15 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.