Ali Yalçın: Üniversiteler Bilim Üretmeli

Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 No’lu Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Ali Yalçın: Üniversiteler Bilim Üretmeli
Ali Yalçın: Üniversiteler Bilim Üretmeli
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Üniversitelerin özgürlük ortamı; alın terinin, emeğin, özgürlüklerin, insanın ve insanlığın mutfağı olmasını istiyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 No’lu Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, çok sayıda davetli ve delegenin katıldığı genel kurulda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, özlük ve özgürlük alanında kazanım sağlayan ve Türkiye’nin geleceğine katkı sunan bir kuruluşun fertleri olduklarını belirterek, “1998’de üniversitelerde kılık kıyafet yönetmeliğini kesintisiz bir şekilde uygulamaya koyan dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün, İstanbul Üniversitesi’nde aldığı talimatla ‘bilimsel çalışmaları bir kenara bırakın ilk işimiz kılık kıyafet yönetmeliğini uygulamaktır’ diyen Kemal Alemdaroğlu’nun ve onlar gibi nicelerinin devrine son veren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olmuştur. Topladığımız 12 milyon 300 bin imza ve yaptığımız sivil itaatsizlik eylemleri ile özgürlük adına tarih yazdık, başörtüsü yasağını tarih yaptık. ‘Ankara’nın merkezine 1 milyon insanı oturturuz ama bu ülkede bir daha demokrasiyi askıya aldırmayız’ dedik. Bu duruşumuzla Ankara’nın merkezine oturmadık ama birilerinin yüreğine fena halde oturduk” şeklinde konuştu.

1 milyon 111 bine yürüyoruz

Türkiye genelinde 30. üniversite şubesini kurduklarını dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Kaygılarla kuşkuların kuşatmasını kıran, bu iş size göre değil, bu iş sizin işiniz değil diyenlere inat umudu kırmaya çalışanlara aldırmaksızın, uzun bir yola hüküm giymenin kararlılığıyla, ölüm bir tohumsa kefen zarında, gün olur fışkırır bir orman olur diyerek, bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda bir ormanı düşleyen, vesayetin ırgatlarına imkan verildiği, milli iradenin mensuplarına ise barikat konulduğu bir süreçte birlerle başlayıp bugün 800 bin sayısını geride bırakan ve 1 milyon 111 bine yürüyen teşkilatımızın üniversitede yeni şubesini kuruyoruz. Türkiye genelinde 30. üniversite şubemizi, genelde ise 129. Şubemizi bugün burada sizlerle oluşturmuş oluyoruz.”

Üniversiteler bilim üretmeli

“Üniversitelerin özgürlük ortamı; alın terinin, emeğin, özgürlüklerin, insanın ve insanlığın mutfağı olmasını istiyoruz” diyen Yalçın, “Türkiye’nin geleceği üniversitelerde şekillenmelidir. ‘Ordu göreve’ pankartları altında yürüyecek kadar onursuzlaşan kara cübbelilerin mekânı olmamasını ifade eden, bu düşüncelerle yola çıkan bir teşkilatız. Türkiye eğer geleceğe yürüyecekse bu teşkilatla, üniversitelerden yetişecek nesillerle olacaktır. Üniversitelerimiz taş, molotof atan, kaldırım taşlarını sökenlerin değil, bilim üretenlerin mekânı olmalıdır. Bu konuda teşkilatımıza, entelektüellerimize ve üniversiteli öğrencilerimize sonuna kadar güveniyorum” diye konuştu.

Kazanımlarımızı daha da artıracağız

Ağustos ayında hükümet ile yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde taleplerini daha güçlü şekilde dile getireceklerini ifade eden Yalçın, “Şimdiye kadar elde ettiğimiz kazanımlara yenilerini eklemek için toplu sözleşme masasında olacağız. Öğretmenlere ek ödeme, akademisyenlere yükseköğretim tazminatı, akademik teşvik ödeneği ve buna benzer aldığımız kazanımları artırmak adına masada sizler için mücadele edip ter dökeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecine desteğimiz tam

Çözüm sürecine Memur-Sen olarak en büyük desteği verdiklerini kaydeden Yalçın, “Bu ülkenin kardeşliğine ve gençliğine kast edenlere fırsat vermeyeceğiz. Kardeşlik projesi sayesinde teröre harcanan kaynaklar eğitime ve bilime harcanacak, Türkiye çok daha hızlı şekilde büyüyecektir” dedi.

Genel kurulda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu da birer konuşma yaptılar.

26 Nis 2015 - 00:29 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.