Aman Yerlere Dikkat!

Karlı ve buzlu havalarda yürürken dikkatli olmaya çağıran uzmanlar, “Elleriniz cepte yürümeyin, kaymaz ayakkabı kullanın, telefonla konuşurken ya da sigara içerken yürümeye asla çalışmayın” dedi.

Yurdu iyice etkisini alan kar yağışı zorlukları da beraberinde getirmeye başladı. Karlı, buzlu veya ıslak zeminler hem araç sürücülerine hem de yayalara zorlu ve tehlikeli anlar yaşatabiliyor. Onun için bu zeminlerde yürümek ve hareket etmek büyük dikkat istiyor. Yanlış bir adım atmanız ya da dikkatsizce yere basmanız bir anda kaymanıza hatta sakatlanmanıza sebep olabiliyor. Tehlike oluşturabilecek zeminlerde nasıl hareket edilmesi gerektiğine dair uzmanlar, altın değerinde bilgiler veriyor. Sizin için derlediğimiz öneriler şöyle:

İKİ KOLUNUZ İLE DENGEYİ SAĞLAYIN

“Karda, buzlu ve ıslak zeminde yürürken, iyi havalarda olduğu gibi geniş adımlardan kaçınıp kollarınızı iki yanda denge sağlayacak şekilde normalden biraz daha açarak yürümelisiniz. Kalın, yumuşak, tırtıklı ve kaymayan tabana sahip ayakkabıları tercih etmelisiniz. Düz tabanlı ayakkabılar karlı yolda zemine tutunamadığı için kolayca kayar ve düşmenize neden olabilir”

ELLERİNİZİ ASLA CEBİNİZE SOKMAYIN

“Bir önemli püf nokta da karlı ve buzlu havalarda sürüden ayrılmanın sizi düşmelere ve kaymalara karşı koruyacağı. Böyle havalarda herkesin yürüdüğü çizgiden yürümeyin. Çünkü kar ezildikçe sıkışır ve sıkıştıkça yüzeyi daha kaygan hale gelir. Bu nedenle kaldırımın henüz basılmamış karlı taraflarından yürümeye çalışın. Ellerinizi mutlaka cebinizden çıkarmalısınız. Çünkü elleriniz cebinizdeyken ağırlığınızı dengelemeniz de daha zor olur. Bu nedenle iki eliniz de açıkta kalacak şekilde, hatta belki de kollarınızı biraz açarak yürümeniz karda dengenizi sağlamanızı kolaylaştıracaktır”

KAYMAZ AYAKKABI KULLANIN

“Telefonla konuşarak yürümek, önüne bakmadan yürümek ve sigara içerek yürümek de dengenin bozulması için bir risk faktörüdür. Karlı havalarda nasıl arabalar lastiklerini değiştiriyorsa bizimde giydiğimiz ayakkabıları giyimimizi kuşamımızı, yürüyüş şeklimizi değiştirmemiz gerekir. Parlak mermerlere de çok dikkat edilmelidir. Çünkü onların yüzeyi çok kaygan olmaktadır. Bu konuda özellikle bina önlerine serilecek kaydırmaz halılar ve kaydırmaz zemin malzemeleri çok faydalı olacaktır”

31 Ara 2016 - 18:30 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.