Ankara İl Milli Eğitim Okul Gelişim Modeli Projesi Başlıyor

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI 7 Ekim Cuma günü Çankaya'daki eğitim yöneticilerine Ankara Atatürk Lisesi konferans salonunda Okul Gelişim Modeli ( OGM) 'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN OGM(OKUL GELİŞİM MODELİ) PROJESİNİN TANITIMI YAPILDI

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI 7 Ekim Cuma günü Çankaya'daki eğitim yöneticilerine Ankara Atatürk Lisesi konferans salonunda Okul Gelişim Modeli ( OGM) 'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Çankaya'da görevli okul müdürleri , şube müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÖZEL'in de katıldığı toplantıda okul bazlı planlama ve süreçleri görüşüldü.

Uzun yıllardır çeşitli illerde il milli eğitim müdürlüğü görevinde bulunan Vefa BARDAKÇI, yıllar içinde edindiği tecrübelerinden damıttığı ve başarısını geçmişte denediği Okul Gelişim Modelinin daha iyi uygulamalarıyla Ankara'da büyük faydalar sağlayacağını belirtti. Okulların kendi içinde bulundukları şartlar içerisinde eksik gördükleri yanlarını tespit etmeleri ve buna yönelik olarak çalışmalar yürütmeleri esaslı olan OGM, yerelleşme adına önemli gelişmeleri de müjdeliyor. Her okulunu problemleri ve güçlü yanlarının farklım olduğu vurgusu üzerine kurgulanan proje, okul müdürlerine de planlama adına büyük fırsatlar sunuyor.

ankbis veri tabanından haftalık olarak takip edilecek proje çalışmalarına il milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki profesyonel bir ekip de sürekli takip ve destek sunacak. Ankara büyüklüğünde bir yapının elektronik ortamda takibini hedeflemesi de projenin bir başka boyutu. Okullar OGM planlaması yaparken ölçülebilir hedefler belirtecekler ve elektronik ortamda yürütülen takip neticesinde ilde yürütülen faaliyetler bir bütün olarak görülebilecek. Bu çalışmalar neticesinde başarı veya başarısızlık somut verilerle ifade edilebilecek.

Projenin en önemli özelliği sürekli takip ve destek esasını benimsemesi. Yapılan işlerin kağıt üzerinde yürütülmesini ve işin en sonunda hesap verilmesini engelleyecek bu bakış açısı her yönüyle büyük faydalar sağlayacaktır. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine yakın zamanda başlayan Vefa BARDAKÇI'nın tecrübeleriyle başkentin eğitim faaliyetlerine büyük bir ivme kazandırması bekleniyor. İlk işaret fişeği de bu proje tanıtımı işle başladı.

İbrahim Hakkı CELİS / memurpostasi.com Özel haber

10 Eki 2016 - 08:21 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

02

Ahmet - Ankara çok şanslı. Vefa müdür Ankara için büyük şans. Vefa müdürün ankaraya gelişine vesile olanlardan Allah razı olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 08:21
01

Ayhan - Teknolojinin tüm imkanlarının kullanılması iyi bir tutum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ekim 08:21