Ankara Memur-Sen'den MEB Bakan Yardımcı Erdem'e Ziyaret

Ankara Memur-Sen'den MEB Bakan Yardımcı Erdem'e Ziyaret

Memur-Sen Anakara İl Başkanı Mustafa Kır: Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Yüksel Haşlak, 2 No'lu Şube Başkanı Levent Köse, 3 No'lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy, 4 No'lu Şube Başkanı Tekin Koku, 5 No'lu Şube Başkanı Ayhan Okuyucu ve Memur-Sen Ankara İl Basın Danışmanı İbrahim Demirkan'dan oluşan bir heyetle MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret esnasında Başkan Kır: MEB Bakan yardımcısı Orhan Erdem'e yeniden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olmasından dolayı tebriklerini iletti ve başarılar diledi. Erdem ziyaretten dolayı hem heyete hem de Memur-Sen camiasına teşekkür etti ve sözü Başkan Kır'a bıraktı. Kır son günlerde ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini terör belası ile karşı karşıya olduklarını bir sivil toplum kuruluşu olarak birleştirici bütünleştirici rol üstlendiklerini ancak iyiliklerin ve kötülüklerin yeşermesinde eğitimin rolünün de tartışılamayacağını bunun için eğitimin temel taşı olan öğretmenin bütün olumsuzlukların odak noktasına oturtulduğunu hatırlattı.

Daha sonra öğretmenin müfredatta ne varsa onu okuttuğunu, bu müfredatla iyi insan yetiştirilemediğini, eğitimde amaçlanan hedefe ulaşılamadığını, eğitimin amacının ve müfredatın çağın gereksinimlerine, öğrencilerin seviyelerine ve ülkemizin gerçek ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmesinin gerektiğini ifade etti.

Geçmiş dönemlerde bazı branşlarda aşı ihtiyaçtan ziraatçının, avukatın, veterinerin öğretmen yapıldığını yine bazı branşlarda da ise yığılmadan dolayı öğretmenlerin diplomaya dayalı alanları dışına atandığını bazen de Bakanlık tarafından özür grubu atamalarında öğretmenlerin branş değişikliğine zorlandığını, bu durumun öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediğini öğretmenlerin gerek basın yoluyla gerekse sendikamıza yaptıkları müracaatlar ile diplomaya dayalı atama yolunun açılması yönünde istediklerinin bulunduğunu taleplerin yerine getirilmesinin nitelikli eğitim öğretim için yerine bir uygulama olacağına inanıyorum.dedi

3600 Ek Gösterge konusunun 18. 19. MEB şura kararları arasında yer aldığını bu kararlarla eğitim emekçileri beklenti içine sokulduğunu bu sorunun çözülmesinin eğitim emekçilerine doping yerine geçeceğini buna her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu, yine kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapan eğitim emekçilerinin ekonomik durumlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesinin de şura kararlarında yer aldığını alınan kararların gereğinin yerine getirilmesi ile Milli Eğitim Bakanlığına ve yönetime güvenin artacağını söyledi.

Kır: Kariyer Basamakları Sınavından görevde yükselme sınavında başarılı olan engellilerin bulundukları yerlerde istihdam edilmesine kadar pek çok konuda sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili talepleri dile getirdi. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlarımızın da her biri de kendi bölgeleri ile ilgili önerilerini dile getirdiler.

MEB Bakan Yardımcısı Orhan Erdem talep ve önerileri bizzat not aldığını görevlerinin bu tür sorunlarla ilgilenmek olduğunu Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcıyla paylaşacağını bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Konya Millet Vekili Halil Etyemez'inde katıldığı ziyaret çok samimi bir ortam içinde sonlandı.

MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANLIĞI

14 Oca 2016 - 20:45 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.