Ankara saldırısında üçüncü kişi aranıyor

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele ekipleri Ankara saldırısıyla ilgili üçüncü kişinin peşine düştü. İddialara göre saldırıya adı karışan bu üçüncü kişi, bölgede keşif yapmış.

ANKARA'daki patlamayla ilgili olarak polis intihar saldırısına gözcülük yaptığı iddia edilen üçüncü teröristin peşine düştü. Şu ana kadar olayla ilgili olarak 11 kişi gözaltına alınırken, saldırıyla bağlantılı olduğu belirlenen 10 kişi de aranıyor.

Ankara Güven Park'ta 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin soruşturma sürüyor. İntihar saldırısının, Şanlıurfadan satın alınan araçla 26 yaşındaki kadın ve 24 yaşındaki bir erkek tarafından gerçekleştirildiği kesinleşti.

ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİ DAHA VAR

Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alınırken, 10 kişi de aranıyor. Arananlar arasında, saldırı sırasında ölen PKK bağlantılı 2 kişinin yanı sıra, üçüncü asli failin de olduğu belirtiliyor. Söz konusu şüpheli, saldırıdan birkaç saat önce Eskişehir yolunda bir benzinlikte görüntülendi. Olay yerinde keşif yaptığı belirtilen örgüt üyesi ile ilgili başkent genelinde aramalar yapılıyor.

DNA ANALİZLERİ DEVAM EDİYOR

Üçüncü şüphelinin de saldırıda ölmüş olabileceği ihtimaline karşı DNA analizleri de devam ediyor.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı açıklamaya göre soruşturmayla ilgili şu anda 11 kişi gözaltında. Ancak bu sayının daha fazla olduğu belirtiliyor. Bomba yüklü aracın satın alındığı galerinin sahipleri, aracı satanlar ve bombacı kadının ailesi de gözaltında bulunanlar arasında.

16 Mar 2016 - 08:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.