Ankara’da “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” Coşkusu

Ali Yalçın, “Dünyada söz sahibi olmaya devam etmek istiyorsak, mazlumların umudunu büyütmek, mağdurların yanında safımızı tutmak istiyorsak, yeniden büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek zorundayız. Biz, bunun için ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

Ankara’da “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” Coşkusu
Ankara’da “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” Coşkusu
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Dünyada söz sahibi olmaya devam etmek istiyorsak, mazlumların umudunu büyütmek, mağdurların yanında safımızı tutmak istiyorsak, yeniden büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek zorundayız. Biz, bunun için ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

Ankara’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşması MEB Şura Salonu’nda yapıldı. Yoğun ilginin olduğu programa Eğitim-Bir-Sen Onursal Başkanı, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır, SGK Yönetim Kurulu Üyesi ve Akif İnan Vakfı Başkanı Ahmet Özer ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu konu millet ve memleket meselesidir

Genel Başkan Ali Yalçın, referandum konusunun sadece siyasete bırakılamayacak kadar hayati bir mesele olduğunu belirterek, “Onun için bunu iktidar partisi, muhalefet partisiyle sınırlayarak ‘ya oradansın ya buradansın’ yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışı olarak görenler hata ediyor. Bu konu millet ve memleket meselesidir” şeklinde konuştu. Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstikrarın olmadığı bir düzlemde Türkiye’nin ayakta kalma şansı zayıflar. Suriye’de bütün dünya operasyon yapıyor. Oradaki çeşitli terör örgütlerine havale ettikleri bir kavgayla 5 milyon insan evinden, yurdundan edildi. Bunun 3 milyonu Türkiye’de. Suriye’nin ne olacağı konusunda henüz netlik yok. Her zaman patlamaya hazır bir bomba gibi. Dünyada söz sahibi olmaya devam etmek istiyorsak, mazlumların umudunu büyütmek, mağdurların yanında safımızı tutmak istiyorsak, yeniden büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek zorundayız. Biz, bunun için ‘evet’ diyeceğiz, milletle başlayan yolculuğumuzu milletin yanında, güçlenerek sürdüreceğiz.”

‘Hayır’ı da ‘Evet’i de söyleyen bu ülkenin vatandaşı

16 Nisan’ın iyi analiz edilmesi, hiç kimsenin tekfir edilmemesi gerektiğini ifade eden Yalçın, ‘Hayır’ı da ‘evet’i de söyleyenin bu ülkenin vatandaşı olduğunu söyledi. Ülkenin istikrarına ve yarınlarına yatırım yapacaklarını vurgulayan Yalçın, “Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Her ne kadar sorunlarımız fazla olsa da umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. Memur-Sen ailesi olarak tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” diye konuştu.

Gündoğdu: Özgürlük mücadelemizi Memur-Sen’le başlattık

Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, referandum sürecinin önemli olduğunun altını çizerek, “Özgürlük mücadelemizi Memur-Sen öncülüğünde başlattık. Özgürlük için 12 milyon imza kampanyasıyla, kamusal alan yalanına son verdik. Daha birçok konuda, Memur-Sen olarak sorumluluk alarak, ortak akıl mitingleriyle, büyük buluşmalarla milli iradenin yanında olduk, milletle birlikte yol aldık” ifadelerini kullandı.

Sistemin çift başlılık oluşturduğunu, geçmişten bu yana Cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında meydana gelen münakaşaların bulunduğunu dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Bu sistem çözüm değil, sorun üretiyor. Cumhurbaşkanları ile başbakanlar bu zamana dek birçok konuda ayrışarak ülkeye zaman ve kazanım kaybettirdi. Bu çarpıklık giderilmelidir.”

Yanbaz: Daha fazla güçleneceğiz

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, elde ettikleri kazanımlar ve verdikleri mücadele ile Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduklarını kaydederek, “Anadolu’nun umudunu artırıyor, hayallerini güçlendiriyoruz. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye için, ülkemiz ve milletimiz için, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz. Bu bilinçle ‘Memur-Sen’e Davet’ seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği Mayıs ayına kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır” dedi.

Kır: Tarafımız millî irade

Memur-Sen Ankara İl Temsilcisi Mustafa Kır ise, çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyerek, “Önemli süreçlerden geçiyoruz. Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın öncülüğünde, bu kritik süreci layığıyla, alın terimizle alanlarda geçiriyor ve millet iradesinden yana taraf olacağımızı deklare ediyoruz. Gece gündüz demeden çabalayan Memur-Sen teşkilatlarına sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu.

21 Mar 2017 - 23:35 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.