AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? | 2017 AÖF final sınavı sonuçları!

14 - 15 Ocak tarihinde binlerce öğrencinin katıl sağlayacağı AÖF sınavı için ilk ayak bugün tamamlandı. Sınav sonrası ''AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak'' sorusu şimdiden aratılmaya başladı. AÖF final sınav sonuçlarının açıklanacağı tahmini tarihi

AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş bugün itibari ile başladı. 14 15 Ocak tarihinlerinde gerçekleşecek olan AÖF final sınavlarının ilk oturumu bugün tamamlandı. Sınav çıkışının ardından adaylar ''AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır'' sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Biz de sabah.com.tr ailesi olarak AÖF güz final sınav sonuçları ile ilgili tahmini tarihi ve diğer tüm gelişmeleri bu başlık altında okuyucalarımız için derledik. İşte detaylar...

14-15 OCAK AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF güz dönemi final sınavları için bu sabah binlerce aday sınava girdi. Sınavın ardından ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başlayan adaylar tahmini tarihi aratmaya başladı. Geçtiğimiz sınavlarda sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanmıştı. Bu nedenle AÖF sınav sonuçlarının 30 Ocak tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA

AÖF'DE SINAV PUANLARI NASIL HESAPLANMAKTADIR?

Bu konuda Anadolu Üniversitesi'nin belirlediği bir sistem ve yaptığı bir açıklama vardır. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesinde okuyan bir öğrencinin bu fakültede aldığı dersten başarılı geçmiş sayılması için gerekli şart için söylenen:

"Anadolu AÖF not ortalamasının -başarılı- sayılması için öğrencinin güz dönemi (1. dönem) derslerini başarılı şekilde vermiş olması gerekmektedir. Bunun ardından bahar dönemi (2. donem) sınavlarından aldığı notların 2.00 ve üzerinde not ortalaması vermesi beklenmektedir."

BU HUSULARA DİKKAT

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavlarından 1 veya 2 hafta önce, sınav giriş yerleri Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanır. Bu dönemlerde, öğrencinin sisteme girerek bu sınav giriş belgelerinin çıktısını almaları zorunludur. Sına girilecek il, ilçe, bina, sınıf, oturulacak sıra gibi bütün bilgilerin öğrenciye verildiği sınav giriş belgelerini, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden yapacağınız öğrenci girişi sonucu edinebilirsiniz. Giriş yapmak için, e-mail adresiniz veya T.C. kimlik numaranız ile edindiğiniz şifreyi ilgili alanlara girmeniz yeterlidir.

Sınav sırasında ise, öğrencilerin neredeyse yalnızca hesap makinesi kullanımına izin vardır, ancak her hesap makinesi izne tabi tutulmaz. Alfabetik tuşları olup yazı yazılabilen hesap makineleri izne tabi değildir, sınav giriş yerlerine sokulamaz. Bunun dışında, her türlü cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi iletişim cihazları veya teknolojik cihazlarla sınavlara girmek yasaktır. Yanınızda, ruhsatı size ait olsun veya olmasın, silah bulundurarak sınava giremezsiniz.

Ayrıca, en çok yapılan hatalardan birisine dikkat çekmek gerekirse, size verilen cevap kağıdına, yine size verilen soru kitapçığının kodu mutlaka işaretlenmelidir, sınavda ne kadar başarılı olursanız veya ne kadar doğru cevap vermiş olursanız olun, kodu işaretlenmeyen cevap kağıtları geçersiz sayılarak okunmayacaktır.

AÖF SINAV TAKVİMİ

AÖF Bahar Dönemi vize sınavları 15 Nisan cumartesi ve 16 Nisan pazar günü iki oturumlu yapılacak. Bahar Dönemi finalleri 27 Mayıs cumartesi ve 28 Mayıs pazar günü iki oturumlu yapılacak

2016-2017 Öğretim Yılı AÖF tek ders sınavı ise 22 Temmuz cumartesi günü yapılacak.

14 Oca 2017 - 14:43 - Sınav


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.