"Askerde bile bonzai kullandık"

Sayıları gittikçe artan bonzai bağımlıların acı hikayeleri var. 13 yaşında uyuşturu cuyla tanışan 21 yaşındaki B.G. arkadaş larının 'bir kereden bir şey olmaz' yalanıyla zehire alışmış. Bağımlı genç hayatını karartan uyuşturcuyu askerdeyken bile içmeye de

Hamdi Koçoğlu , Şahin Şen

Zehirle milli mücadele çağrısı yapan Yeni Şafak, sokağa inerek uyuşturucu bağımlılarının acı hikayelerine tanıklık etti. 13 yaşından beri bağımlı olan B.G. (21) uyuşturucu belasına nasıl bulaştığını, İstanbul'da hangi bölgelerden nasıl temin ettiğini, piyasanın nasıl işlediğini ve uyuşturucu için hangi suçlara bulaştığını tek tek anlattı. Arkadaş ortamında bulaştığı uyuşturucu illeti yüzünden hayatı kararan B.G., ayrılan anne ve babası yüzünden aile ortamında büyümediği ve bu nedenle arkadaşlarına sarıldığını söyledi.

ARKADAŞ ORTAMI BOZDU

Arkadaşlarının da ailevi sorunları olduğunu anlatan B.G., "Uyuşturucu ile 'bir kereden bir şey olmuyor' diyen arkadaşlarımın yönlendirmesiyle tanıştım. İlk olarak 13 yaşında ecstacy içtim. Zamanla bu zehire alıştım. Bağımlı olduktan sonra madde almak için arkadaşlarım benden sürekli para istedi. Babam para vermeyince telefonumu ve eşyalarımı satmak zorunda kaldım. Uyuşturucu kullanan 11 arkadaşımla birlikte liseden atıldık. Benim için asıl bağımlılık, okuldan atılmam ile başladı" dedi.

KOMUTAN DA BİZE KATILDI

B.G., bağımlılığının üst düzeye çıktığı dönemde, askerliği bu illetten kurtulmak için bir çare olarak gördüğünü söyledi. Askerliğini 2015-2016 yıllarında jandarma olarak yaptığını anlatan B.G., şöyle devam etti: "Birbirimizi dış görünüşümüzden ayırt edebiliyorduk. Maddeye ihtiyaç duyduğumda üst devrelerimden bağımlı olanlarla konuşarak uyuşturucu temin ettim. Hafta sonu izinlerinde temin ettiğimiz kokain ve ecstasy haplarını, üzerimiz tam aranmadığı için rahatça ayakkabıların içinde kışlaya sokabiliyorduk. Hatta komutanlarımızdan İ.D. bazen bizimle birlikte uyuşturucu kullanıyordu. Bir keresinde uyuşturucu içerken yakalandım ve askerliğim bir ay uzadı."

UYUŞTURUCU SATAN ÇOK

Uyuşturucuyu temin ettikleri şahısları polise tek tek bildirdiklerini söyleyen B.G., "Uyuşturucuyu Bursa Mahallesi'ndeki bir adresten alıyoruz. Uyuşturucu satan şahıs daha önce gözaltına alındı ama cezaevine girmedi. Onun gibi satan çok var. Polisler bazen uyuşturucu aldığımız yıkık binaya gelerek bizi kontrol ediyor. Polislere uyuşturucuyu kimden aldığımızı söylüyoruz. Bize, 'daha önemli işlerimiz var, çok rahatsız oluyorsanız o pisliği içmeyin' diyorlar" şeklinde konuştu.

ZEHİR KRİZİNİN DEHŞETİ

B.G. polisin kendilerini takip ettiğini, polis takibinden kurtulmak için sürekli yıkı metruk binalar aradıklarını da söyledi. Bağımlı olan arkadaşlarıyla birlikte metruk bir binada uyuşturucu kullanan B.G., "İki ay önce 8 arkadaşımla birlikte bonzai içerken arkadaşlarım İ.Ö.D., K.D. ve Ş.Ö. krize girdi. Madde etkisinde olduğumuz için tam idrak edemedik. Ağızlarından köpük geldi önce. Sonra düştüler. Öldüklerini sanıp korkup kaçtık, ambulansı aradık. Bütün bu dehşet verici görüntüleri görmemize ve yaşamamıza rağmen kurtulmak çok zor. İçmeyince çok acı çekiyorum. Acı çekmemek için de uyuşturucu kullanıyorum. Eğer kullanmamak acı vermese bırakmak için elimden geleni yaparım" dedi.

ÇÜRÜK RAPORU VERDİLER

Kardeşi bir uyuşturucu bağımlısı olan abla F.K. kardeşinin bu illet yüzünden çürük raporu aldığını söyledi. 24 yaşındaki kardeşinin 7 yıldır bağımlı olduğunu söyleyen abla F.K., "Bu zehir kardeşimi bitirdi. Daha ucuz olduğu için sonradan bonzai içmeye başlamış. Hala da kullanıyor zaten. Uyuşturucu kullandığı zaman ölüyor zannediyorsunuz. Çok ama çok acı bir durum" dedi. Abla F.K., kardeşinin uyuşturucu parası bulabilmek için her yolu denediğini belirterek, "Kardeşim uyuşturucu belasına çok yakın arkadaşlarını kurban verdi. Tedavi süreci de işe yaramadı. Sırf uyuşturucu almak için evden sattığı eşyalar oldu. İnsanlardan para topladığı oldu. Çok borcu oldu. Evden bir çok eşya satıldı. Bazı dönemler işe girdi, eline para geçince yeniden başladı. Kardeşim ile konuşunca ilk etapta anlıyor, Ama dakikalar sonra değişiyor. Hep hayal kırıklığı yaşadık. Bıraktığı zamanlar hep bir bahaneyle yeniden başladı" ifadelerini kullandı. Kardeşinin askerlik sürecinde de uyuşturucu kullandığını söyleyerek, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı: "Kardeşim acemi birliğinde Etimesgut'a düşmüştü. Orada tedarik edebiliyorlardı. Dışarıdan uyuşturucu getirenler varmış. Bunlar sadece teslim alıyorlarmış. Çok net anlatmıyordu ama kullandığını söylüyordu. Daha sonra usta birliği için Hatay İskenderun'a gitti. Orada tedarik edememiş ve nöbet geçirmeye başlamış. İskenderun'da çok fazla kalmadı ve çürük verildi. 2014'te askerdi kardeşim. Komutanları, idare edemiyoruz, arkadaşlarına saldırıyor, maalesef sakinleştiremiyoruz demişlerdi. Sonrasında da çürük raporu verdiler zaten."

YeniŞafak

21 Haz 2017 - 10:51 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.