Aşure gününde yapılacak ibadetler? Edilecek tüm dualar

11 Ekim Salı gününe denk gelen aşure gününde neler yapmalıyız? Bu önemli günde yapılacak ibadetler edilecek dualar

AŞURE GÜNÜ BUNLARI MUTLAKA YAPIN

O gün oruç tutulur (Yalnız Muharrem'in sadece onuncu günü oruç tutulmaz. 9-10, 10-11 veya 9-10-11. günleri oruç tutulur.

Muharrem'in birinci ve onuncu günü de dahil her gün okunan dua sabahleyin üç defa okunur.

dua-yapmak

İşrakten sonra (Kuşluk vakti) dört rekat namaz kılınır her rekatta Fatiha'dan sonra 51 İhlas okunur. Mekruh olmayan bir vakitte 2 rekat namaz kılınır. Her rekatta Fatiha'dan sonra 11 İhlas okunur.

- Bol bol istiğfar edilir

- Gusül abdesti alınır

- On Mü'mine selam verilir

- Hasta olan kimse ziyaret edilir.

- En az bir Mü'mine iftar ettirilir.

Hz. Muhammed (SAV), Muharrem ayının dokuz, on ve on birinci günleri oruç tutmayı ashabına tavsiye etmişti.

"Ramazan orucundan sonra, tutulan oruçların en faziletlisi Allah'a izafet ile şereflendirilen Muharrem ayındaki oruçtur." Diğer hadislerde, Muharrem ayının onuncu gününe rastlayan ve pek çok önemli olayın cereyan ettiği "Aşûra günü'nde tutulan orucun, bir yıl önce işlenen hata ve günahların bağışlanmasına vesile olacağı müjdelenmiştir"

"Her kim Zilhicce ayının son gününde ve Muharrem ayının ilk gününde oruç tutarsa o kimse, geçmiş seneyi oruçla tamamlamış ve gelecek seneye oruçla başlamış olur. Allâh-u Te'âlâ tutmuş olduğu bu orucu, elli senelik günahına keffaret kılar (tutmuş olduğu bu oruç sebebi ile elli senelik günahı bağışlanır.)"

11 Eki 2016 - 15:38 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.