Atılan memur sayısı kadar, yeni memur alma yetkisi alındı

667 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılan personel kadar memur alma yetkisi alındı

Olağanüstü Hal İlanından sonra ilk Kanun Hükmünde Kararname, 23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Kararnamenin 4. maddesinde sekiz madde halinde FETÖ ile irtibatlı kamu personelinin nasıl kamu görevlerinden çıkarılacağı tek tek açıklandı.

Bu düzenlemeler sırasında şu şekilde bir yetki alındı:

"(4) Bu madde kapsamında kamu görevi sona erdirilen personele ait kadro ve pozisyonlara, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve diğer mevzuattaki kısıtlamalara tabi olmaksızın Bakanlar Kurulunca belirlenecek sayıda kadro ve pozisyon için atama yapılabilir."

Normalde 2016 yılında ne kadar kadroya atama yapılacağı Bütçe Kanununda 51 bin olarak gösterilmiştir. Bu sayının 30 bini öğretmen alımlarında, 10 bin ise 2016/1 KPSS alımlarında kullanılmıştır. Dolaysıyla şuan 10 bin civarında bir atama izni kalmıştır.

667 sayılı KHK'da yer alan yukarıdaki düzenlemeyle, atılan kamu personeli sayısı kadar memur alma hakkı tanınmıştır.

Yani eğer 40 bin kişi kamu görevinden çıkarılırsa, kamuya 40 bin memur atama izni alınmıştır. Hali hazırda, başkaca bir düzenleme yer almadığı için, bugün itibariyle, bu alımlarda KPSS puanını kullanılarak yapılacaktır.

www.memurlar.net

24 Tem 2016 - 00:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.