Avcı: "Biz sahip çıkmazsak, kimse sahip çıkmaz"

İHH’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Boynu bükük, kalbi kırık çocukların olduğu bir dünyada her şeyin eksik” dedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın ve Müslümanlığımızın tabii bir gereğidir. Bu alanda inisiyatif geliştiren sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı övünç kaynağımızdır” dedi.

Avcı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Benim Yetim Kardeşim” resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, İHH’ya, hem bu hem de yüz ağartan diğer insani faaliyetleri için teşekkür etti.

Yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Avcı, “İmkan olsa yazılan bütün şiirleri dinlemek isterdim. Ben bütün çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve bunu düzenleyen İHH’nın, yardımlaşma, dayanışma gibi erdemli bir faaliyet için gösterdikleri gayretleri takdir ediyor ve meydana getirdikleri eserleri övgüye değer bulduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Avcı, “Yetimlere, öksüzlere muhabbetle, hatta hürmetle yaklaşma biçimi bizim medeniyetimizin kurucu ilkelerinden biridir” dedi. Boynu bükük, kalbi kırık çocukların olduğu bir dünyada her şeyin eksik olduğunu ifade eden Avcı, “İHH’nın bu çalışmasına Milli Eğitim Bakanlığı olarak destek olmaktan duyduğum iftiharı da huzurunuzda ifade etmek istiyorum. Yetim kardeşleri için kalbi duygularını kâğıtlara döken, renklerle ifade eden çocukları kutluyor, hepinizi hürmetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

“İHH OLARAK 82 BİN YETİM ÇOCUĞA BAKIYORUZ”

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım da tören öncesi yaptığı konuşmada, “BM’ye göre 200 milyon civarında yetim tespiti olmasına rağmen sivil toplum kuruluşlarının tahminin ise 400 milyona yakın olduğu yönünde. Şu anda Suriye’de 10 bine yakın çocuğumuzun yollarda kaybolduğu söyleniyor. Nereye gitti bunlar? Bir kısmı organ mafyasının eline, bir kısmı da suç örgütlerinin eline geçti. Özellikle İsrail kökenli yapılan bu suç eylemi bütün dünyayı sarmıştır” dedi.

İŞTE YARIŞMADA ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

Yarışmada ilköğretim resim dalında birinci Hatay İlkem İlkokulu’ndan Umutcan Mansuroğlu, ikinci Ankara Refika Aksoy İlkokulu’ndan Alara Çalışkan, üçüncü Trabzon Ortahisar Dumlupınar İlkokulu’ndan Berran Bade Keskin oldu.

Ortaokul resim dalında birinciliğe Kırşehir Acı Köyü Ortaokulu’ndan Fatih Duman, ikinciliğe İstanbul Halkalı Doğa Ortaokulu’ndan Dilanur Durkaya, üçüncülüğe İstanbul Çam Çeşme İmam Hatip Ortaokulu’ndan Zehra Betül Yeşil layık görüldü.

Lise resim dalında birincilik ödülünü Ankara Toplu Konut İdaresi Anadolu Lisesi’nden Zehranur Şahin, ikincilik ödülünü Tekirdağ Namık Kemal Lisesi’nden Pınar Çisem Dubek, üçüncülük ödülünü ise İzmir Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi’nden İlayda Uygur aldı.

Yarışmada ilköğretim şiir dalında birinci Sakarya Talat Ayhan İlkokulu’ndan Nursena Gök, ikinci Adıyaman Birsen Esensoy İlkokulu’ndan Salih Eren Tekin, üçüncü Çanakkale Sakarya İlkokulu’ndan Özlem Girgin oldu. Ortaokul şiir dalında birinciliğe İstanbul 125. Yıl Ortaokulu’ndan Sıla Çindemir, ikinciliğe Elazığ Aziz Gül Ortaokulu’ndan Yusuf Numan Yalçınkaya, üçüncülüğe Bolu Koç Ortaokulu’ndan Rumeysa Vural değer bulundu. Yarışmanın lise şiir dalında ise birinci Ordu Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Fatma Söğüt, ikinci Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Rabia Ertürk, üçüncü Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi’nden Veciha Rana Ateş oldu.

Yarışmada ilköğretim kompozisyon dalında birincilik ödülünü Karaman Süleyman Hacıköyü İlkokulu’ndan Ali Özyaşar, ikincilik ödülünü Sakarya Talat Ayhan İlkokulu’ndan Nursena Gök, üçüncülük ödülünü Kütahya Milli Egemenlik Ortaokulu’ndan Hayrunnisa Gedik aldı. Ortaokul kompozisyon dalında ise birinci İstanbul Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu’ndan Fatıma Şafak, ikinci Sinop Türkeli İmam Hatip Ortaokulu’ndan Cihan Şahin, üçüncü Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Bilim ve Sanat Merkezi’nden Fatma Dilşat Yıldırım oldu.

Lise kompozisyon dalında birinciliği Tekirdağ Tekirdağ Namık Kemal Lisesi’nden Selen Çakıroğlu, ikinciliği Kütahya Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ayşegül Ünal, üçüncülüğü Eskişehir Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Şevike Tepe elde etti.

Yeni Akit

27 Mar 2016 - 21:46 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.