Avrupa devi Fikret Orman'a talip oldu!

Son yıllarda Beşiktaş’a kazandırdığı yıldızların ardından, ‘Transfer sihirbazı’ olarak anılan Fikret Orman'a Benfica kancayı taktı.

Siyah-Beyazlılar’ın başına 2012 yılında Yıldırım Demirören’in ardından geçen Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’a son dönemde üst üste düşük maliyetlerle kazandırdığı yıldızlarla dikkat çekmişti. Mario Gomez, Jose Sosa gibi isimlerin ardından; Caner Erkin ve Gökhan Gönül’e ek olarak; İngiltere Premier Lig şampiyonuLeicester City’den Gökhan İnler’i bedelsiz olarak transfer eden Brezilya futbolunun çıkıştaki ismi Anderson Talisca’yı 2 sezonluğuna kiralayan ve Porto’nun dünyaca ünlü golcüsü Vincent Aboubakar’ı satın alma opsiyonlu takıma kazandıran Orman, Avrupa’da da ün yaptı. Portekiz devi Benfica’nın Asbaşkanı Rui Cunha, Talisca’nın transferi sırasında görüşmelerde bulunduğu Beşiktaş’ın 1 numarasıyla ilgili olarak övgü dolu sözler sarf etti.

‘Beşiktaş’tan ayrılırsa gelsin’

Portekiz’de bir TV kanalına açıklamalarda bulunan Cuhna, transfer pazarlıklarını bizzat yürüten Başkan Fikret Orman’ın kendilerini zorladığını söyledi. Tecrübeli yönetici, “Fikret Orman, oldukça pazarlıkçı bir başkan. Talisca’yı bizden 2 yıllığına oldukça düşük bir bedele kiralamayı başardılar. Yıllardır Porto’yla mücadelede halindeyiz. Böyle bir başkanımız olursa ezeli rekabette kesinlikle rakibimizin önüne geçeriz. Eğer Beşiktaş’tan ayrılırsa gelsin. Luis Filipe Vieira’nın yerine onu Benfica için düşünebiliriz” diyerek şaka yoluyla Orman’ı bu özelliği sebebiyle tebrik etti.

2 milyon Euro ödenecek

Benfica’dan Talisca’yı renklerine bağlayan Siyah-Beyazlılar, 2 yıllık kiralama için Benfica’ya 2 milyon Euro ödeme yapacak. Birçok İngiltere Premier Lig ekibinin de takibinde olduğu Brezilyalı orta alana Beşiktaş’tan sezon başına 1.5 milyon Euro ödeme yapılacak.

KAYNAK FANATİK

05 Eyl 2016 - 12:06 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.