Az önce görüntülendi: Boğazda füze yüklü gemiler!

İç savaşın sürdüğü Suriye'de ABD ile iki gün önce ipleri koparan Rusya'ya ait iki savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Akdeniz'e doğru yola çıktı.

Zeleny Dol ve Serpukhov adlı iki Rus savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan öğle saatlerinde geçti. Reuters haber ajansının görüntülediği füze taşıyan gemiler, Akdeniz'e doğru açılacak.

Sık sık İstanbul Boğazı'nı kullanan Rus savaş gemilerinin, geçiş zamanlaması dikkat çekiyor. İç savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği Suriye'deki en önemli Oyun kurucu pozisyonunda olan Rusya, ABD ile iki gün önce ipleri koparmıştı.

Eylül ayındaki Kurban Bayramı'nda ilan edilen geçici ateşkesin ardından bir süre silahların sustuğu ülkede, dünya devleri arasındaki görüşmeler sonuç vermedi ve ateşkes çöktü.

Moskova yönetimi, son olarak Suriye topraklarına S-300 füze sistemi yerleştirdiğini dün ilan etmişti. Rus üssünün bulunduğu liman kenti Tartus'a yerleştirilen füzelere ABD tepkili. Washington kanadı, saatler sonra yaptığı açıklamada Suriye'de askeri seçeneklerin masaya geleceğini duyurmuştu. Washington Post gazetesi ise, ABD uçaklarının doğrudan Şam rejimini vurabileceğini yazdı.

KAYNAK MİLLİYET

05 Eki 2016 - 12:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.