Azeri vekilden Türkiye'ye destek

Azeri vekil Ganire Paşayeva, Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.

Ankara'da terör örgütü YPG tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Eskişehirli sivil memur Muammer Kosacı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"AZERBAYCAN TÜRKİYE'NİN YANINDADIR"

Paşayeva, Ankara'daki patlamada Eskişehirli bir askerim şehit olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Onun ailesine taziye ziyaretinde bulunduğumuzda annesini sordum. 'Annesi hastanede' dediler. Hâlâ tansiyonu inmemiş. Bu acının ne kadar zor olduğunu görebiliyoruz ve biz de o annemiz kadar üzüldük. O kardeşleri gördük, üzüntülerini paylaştık. Orada da söyledik. Azerbaycan olarak acınız acımız, üzüntünüz üzüntümüzdür. Biz de çok rahatsız olduk. Çok üzüldük bu olaylardan. Allah'tan şehit olanlara rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Terörü, onu yapanları, arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Azerbaycan, tüm konularda, terörle mücadelede Türkiye'nin her zaman yanındadır.”

Dünyada ve Batı'da çifte standart gördüklerini aktaran Ganire Paşayeva, terör örgütleri PKK ve uzantısı PYD'nin şimdiye kadar 30 binden çok can aldığına dikkat çekti.

"TÜRKİYE'NİN YANINDA OLMA ZAMANI"

Dünyanın buna sessiz kaldığını aktaran Paşayeva, şunları söyledi: “Biz de bütün uluslararası örgütlerde, ben Avrupa Meclisinde dış asamblesinde konuşma yaptım. Orada da çağrı yaptım Avrupa'ya. 'Artık yeter. Çifte standartlardan vazgeçin, Türkiye'nin yanında olmanın zamanı.

Terör, insanlık aleyhine bir suç. O yüzden de sizin de bu konuda Türkiye'nin yanında olmanız gerekir' dedim. Ama maalesef biz görüyoruz ki Batı'da da, Avrupa'da da bazı güçler Türkiye'nin yanında olmuyor. Terör örgütlerinden çıkan silahların bazen hangi ülkelere ait olduğunu görebiliyoruz. Bazı ülkelerden aldıkları politik, parasal destekleri görüyoruz. Bunlara son vermeleri gerekir. Yoksa dünyada terörün tırmanmasıyla mücadele etmemiz zor olur.

O yüzden artık biz dünyaya tüm uluslararası örgütlere Azerbaycan olarak, kardeş Türkiye'nin yanında olarak 'Artık bu samimiyetsizliği, çifte standartları bitirin, bu konuda artık gerçekçi olun ve söylediğinizi yapın' diyoruz. Bu konuda her zaman Türkiye'mizin yanındayız. Terörle mücadelede inşallah birlik ve beraberlik içinde, terör örgütleriyle mücadele ederek onun kökünü kurutana kadar mücadele edeceğiz. Bunu yapmak isteyen arkasındaki güçlerin hepsinin bilmesi gerekir.”

HABER10

22 Şub 2016 - 06:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.