Bahçeli: Zalimler, hainler Türk askeri kılığına girdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, "Biliniz ki 15 Temmuz yeni bir istila denemesiydi. Mondros'ta çerçevesi çizilip, Sevr'de dayatılan...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, "Biliniz ki 15 Temmuz yeni bir istila denemesiydi. Mondros'ta çerçevesi çizilip, Sevr'de dayatılan imha planları yeniden gün yüzüne çıkarıldı" dedi.

Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, alanı dolduran milyonlara hitap etti.

"Türkiyemiz'in şahlanışını gururla izliyorum"

Katılımcılara teşekkür eden Bahçeli, "Göğsümüzü kabartacak bu ihtişamlı coşkudan görüyorum ki üzerimizde oynana oyunlara, aramıza sokulmak istenen fitneye rağmen cesaretle dik durdunuz, al bayrağımızı gururla yükselttiniz, şehitlere sahip çıktınız, kardeşliği inançla savundunuz, hainlere dersini çekinmeden verdiniz, teröristlere haddini bildirdiniz, yenilgi nedir tanımadınız, "ben de varım ve buradayım" dediniz. Yenikapı'ya koştunuz. Yeni bir dirilişin müjdesini verdiniz. Türkiyemiz'in şahlanışını gururla izliyorum. Mutluyum çünkü millet burada, irade burada, inanç burada. Bükülmez bilek, eğilmez baş, yenilmek milli kudret bu meydandadır. Türkiye yeni bir sefere Yenikapı'dan başlamaktadır. Türk milleti kaderine sahip çıkmaktadır" diye konuştu.

"Müslüman görünümlü bu voyvoda Türkiye düşmanlığında doruğa çıktı, münafıklıkta rekor kırdı"

15 Temmuz'da Türkiye'nin felaketinin projelendirildiğini söyleyen Bahçeli, "15 Temmuz'da son nefesi vermemizi gözlediler. FETÖ milletimiz helali olan savaş uçakları ile saldırdı, helikopterler tepemizde uçuştu, bombalar üzerimize yağdı. 1919'da İzmir işgal edilmişti, İstanbul 16 Mart 1920'de işgale uğramıştı. Biliniz ki 15 Temmuz yeni bir istila denemesiydi. Mondros'ta çerçevesi çizilip, Sevr'de dayatılan imha planları yeniden gün yüzüne çıkarıldı. "Su uyur düşman uyumaz" sözü bir kez daha karşılığını buldu. Zalimler, hainler bu defa Türk askeri kılığına girdiler. Milletin silahını millete çevirdiler. Hoca görünümlü terörist sığındığı Pensilvanya'dan beddua seansları ile, öfke nöbetleri ile cinayet şebekesine "Türkiye'ye vur" emri verdi. İblise ruhunu satan bu sahte vaiz, Müslüman görünümlü bu voyvoda Türk ve Türkiye düşmanlığında doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emelleri taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı. Türk vatanını çekemeyen üzerine çöreklenmek isteyen, milletimizin varlığından rahatsız olan ne kadar kanı bozu olan varsa FETÖ sırtını sıvazladı. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü 627 yıl önce Kosova'da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır. 572 yıl önce Varna'da 563 yıl önce İstanbul'da döktüğü kanda boğulduklarını sandıklarımızın yeniden karşı harekatıdır. 15 Temmuz'da TBMM'yi, emniyet ve istihbarat kuruluşlarını bombalayıp sivil vatandaşlarımızı katledenlerle, 101 yıl önce Çanakkale kıyılarında üzerimize ateş saçanlar aynı karanlık yolun yolcusudur" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'da tankın önüne milli vicdan dikildiğini vurgulayan Bahçeli, "Demokrasinin namusunu, Cumhuriyetin şeref ve kazanımları sizler korudunuz, milli sipere sizler yattınız. Helal süt içmiş hangi vatan evladı böyle bir tablo karşısında suskun kalabilirdi. Kim bu kefeni "kader" diye kabul edebilirdi. İradenizi çalmak istediler reddettiniz. Yeri geldi tankın önüne yattınız, yeri geldi kurşunları üzerine tıpkı gül bahçesine girercesine yürüdünüz. Ateşe, kine, nifaka kafa tuttunuz. İhanete bu aziz vatanı dar ettiniz. Çünkü siz Türk milletisiniz, Türkiyesiniz" ifadelerini kullandı.

"Yaşadığımız topraklar vatandır, nitekim şehit kanı ile yoğrulmuştur"

"Ankara Gölbaşı Özel Harekat Dairesine saldıran hainler, onların destekçileri asla Türk milletini pes ettiremezler" diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk milleti küresel yazılan senaryoların farkındadır. Dost görünümlü düşmanları, ağlaya sızlaya merhamet istismarı yapıp sonra terörist sofrasına hizmetkarlık yapan takiye ustası hainleri tanımaktadır. Bu vatan üç beş teröristin sahte vaazlarıyla düşmeyecektir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Üzerinde yaşadığımız topraklar vatandır, nitekim tertemiz şehit kanı ile yoğrulmuştur. 15 Temmuz'da şehit olan 239 kardeşimizi sımsıcak konu toprakla buluşmuştur. FETÖ ve ihanet ortağı PKK, IŞİD, DYP VE YPG'nin şehit ettiği tüm kardeşlerime rahmet diliyorum"

"Yeni bir sayfa açalım, geleceğin haritasını çizelim"

Devlet Bahçeli bugün düzenlenen mitingle Türkiye'nin tek yürek olduğunu gösterdiğini belirterek, "Müştereklerimiz, farklılıklarımızdan daha çoktur. Ecdadımızın hayır duaları hepimizin namusuna emanettir. Birliğimizi kararlı şekilde korumalıyız. Kutuplaşma ve cepheleşmeleri bıçak gibi kesmeliyiz. Şehitlerimizin ruhları, nesillerin gelecek ümitleri bizimledir, yanımızdadır. Sizler darbe heveslerini teröristleri kursaklarında bıraktınız, devlete millette meydan okuyan çürümüşleri elinizin tersi ile ittiniz. 15 Temmuz bir dönüm noktasıdır. Nereli olursanız olunuz ülkemin neresinde doğursanız doğunuz, mezhebiniz ne olursa olsun, "vatanım, bayrağım, milletim, şehitlerim" demek için Yenikapı'yı doldurdunuz. Bu ruh devam ettiği müddetçe hiçbir hain bize yanaşamayacaktır. Milli birlik ve kardeşliğimiz sağlam kaldığı sürece hiçbir çıldırmış Türkiye'ye saldırmayı aklından bile geçiremeyecektir. Yeni bir sayfa açalım. Mili bir uzlaşma ile hukukun üstünlüğünü gözeterek, insan hak ve özgürlükleri muhafaza ederek geleceğin haritasını çizelim. Bu arada Türk askeri topyekün darbeci ve suçlu görülmemelidir. Ordu - millet dayanışması canlandırılmalı, mehmetçik gönülden çıkarılmamalıdır. Bu sisli ortamda mazlum vatandaşlarımız ve kamu görevlileri mağdur edilmemelidir. Suçsuzu suçludan ayıracak adalet şuur faal olmalıdır" dedi.

"Taht kavgasıyla değil, tarih ve talih ortaklığı ile istikbale yürümeliyiz"

Kültür ve medeniyet beşiği Türkiye topraklarında yeni bir fetret devrinin yaşanmasına izin verilemeyeceğini savunan Bahçeli, "Taht kavgası değil tarih ve talih ortaklığı ile istikbale yürümeliyiz. Tükenmemiş düşmanlıkların hedefindeyiz. Bugün yaşadıklarımızın kökü geçmişte derinlerdedir. Türklüğe karşı bin yıldır sinmiş husumet saklandığı yerden yeniden doğrulmuştur. Biz hasbi olursak bizi kimse yenemez. Bin yılın kaynaştırdığı Türk milleti oyunları boşa çıkaracaktır. Bunun şartı kısır ve sanal çekişmelerle son verilmesidir. Tuzaklar tümden bozulacaktır. Millet 7'den 70'e yeniden doğacaktır. Tarih boyunca yurdunu alçaklara uğratmamak adına göğüslerini siper eden ecdadımızın bizlerden beklentisi budur. Şahadet deyince, gazilik deyince gözleri hasretle yaşarmayan, yürekleri coşkuyla çarpmayan, vicdanları titremeyenle paylaşacak ekmeğimiz olmayacaktır. Onları iyi belleyiniz onlar bizden değildir. Onlar kuzu postuna bürünmüş kripto canavarlarıdır. Vatan sahipsiz değil, devlet öksüz değildir. İçten ve dıştan tüketilen Türkiye iman dolu kalplerle yükselecek ve başı arşa değecektir. 15 Temmuz'da yaptığını, bundan sonra da çemberi yaracak ve ülkeyi kurtaracak sizlersiniz. Bağımız yaşamaktan başka seçeneğimiz yoktur. Devleti kanser gibi sararak yok oluşumuzu projelendiren FETÖ ve efendilerini tasfiyeden başka yol bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

Bahçeli konuşmasının sonunda İstiklal Marşı'ndan örnek vererek, "Muhtaç olduğumuz kudret, istiklal marşımızın satırlarında vardır. "Korkma" diye başlıyor istiklal marşımız. Korkma varsın ihanet karanlık sokaklarda yol kessin, korkma dünya karşımıza geçsin, korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. FETÖ ile birlikte küresel güçlerin tetikçiliğini yapan diğer şebekelerin kökünü birlikte kurutmak zorundayız, aksi halde yarın mahkeme-i Kübra'da bunun hesabını veremeyiz" dedi.

"Terörist başı Gülen'i vermeyen ABD'ye karşı Türkiye'nin büyüklüğünü gösterelim"

MHP Lideri Bahçeli Fetullah Gülen'i iade etmeyen ABD'yi de eleştirerek, "Hala terörist başı Gülen'i ülkemize vermemek için bin dereden su getiren ABD'ye, 15 Temmuz'u anlamayan Vatikan kafasına, darbecileri kollayan tüm ülkelere karşı Türkiye'nin büyüklüğünü gösterelim. Bir olalım, diri olalım" ifadelerini kullandı.

07 Ağu 2016 - 22:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.