Bahçeli'den istifa yorumu: Layığını buldu

MHP lideri Devlet Bahçeli, İngiltere Başbakanı David Cameron'un istifasını 'Layığını buldu' sözleriyle değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında İngiltere'nin aldığı AB'den çıkma kararını değerlendirdi. Bahçeli referandumla İngiltere'de derin bir çatlağın oluştuğuna dikkat çekti. Referandum sürecinde Türkiye'yi siyasi malzeme haline getiren İngiltere Devlet Başkanı David Cameron'un istifasını da 'layığını buldu' olarak değerlendirdi.

AB müzakerelerine de değinen Bahçeli, "53 yıldır Avrupa kapısında bekleyip bir arpa boyu yol alamıyoruz. Her şey ortada.Sonu gelmeyen müzakere sürecinin, artan baskının bir sınırı vardır ve bunu sınır geçilmiştir. AB süreci mutlaka milli bir perspektifte tekrar ele alınmalıdır. " dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Birleşik Krallık'ta tarihi bir referandum yapılmıştır. Britanya halkı yüzde 51,9'luk oy oranıyla AB hayatına son vermiştir. Öncelikle halkın kararına saygı duyulmalı. İngiltere ile ortak bir gelecek görmemektir. Bu ülkede 50 yaş altındaki kuşağın AB'ye yakın bakışı, 50 yaş üstünün de bir o kadar uzak olması kutuplaşmanın da önünü açmıştır.AB'ye veda kararı ile Başbakan Cameron istifa kararı almıştır. AB için derin bir uçurum söz konusudur. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur. AB'yi pençesine alan durgunluk sosyal çöküşlere, ekonomik yıkımlara kapı aralamıştır. Sömürü düzeni kıyasıya eleştirilmiştir. Özellikle Almanya, Fransa ve Birleşik Krallığın dünya üzerinde payı düşmüştür.

CAMERON LAYIĞINI BULDU

İngiliz kibir ve kurnazlığı tesirlerini bir kez daha göstermiştir. AB ile yollarını ayırmak için Türklere çamur atılması utangaçlık sebebidir. Biz gittiğimiz her coğrafyaya ahlak ve kaliteyi götürürüz. Birleşik Krallık'ta Türkler üzerinde yapılan propagandanın insanlık değerlerini örttüğü açıktır. Birleşik Krallık Başbakanı da iyi bir sınav verememiş ve layığını bulmuştur. Elbette herkes meşrebine uygun hareket edecektir, Türk milletini küçümseyip karartmak hiçbir ülkenin haddi olmayacaktır.

TAVİZSİZ AB'YE GİRMEMİZ İMKANSIZ

Birleşik Krallığın AB'den tam ayrılması için 2 yıllık bir süre gerekmektedir. Birleşik Krallığın karar ve iradesinden sonra hükümet de olaydan uzak kalmamıştır. Eğer birliğin iddia edildiği gibi gelecek vizyonu varsa buna göre şekillenecektir. Biz ne yaparsak yapalım milli ve manevi değerlerimizden taviz vermeden AB'ye girmemiz imkansızdır. AB'ye bakış ve değerlendirmelerimizde istikrarlı bir duruş sergiledik.

AB'NİN SUYU ISINDI

AB'nin suyu çoktan ısındı ve kendini tüketen bir organizmaya dönüştü.53 yıldır Avrupa kapısında bekleyip bir arpa boyu yol alamıyoruz. Her şey ortada.Sonu gelmeyen müzakere sürecinin, artan baskı ve azarlamaların bir sınırı vardır ve bunu sınır geçilmiştir. AB süreci mutlaka milli bir perspektifte tekrar ele alınmalıdır.

28 Haz 2016 - 14:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.