Bahoz Erdal suikastıyla ilgili yeni gelişme

Tel Hamis Tugayları’nın öldürüldüğünü açıkladığı Bahoz Erdal'ın üçüncü saldırı sonrası öldürüldüğüne dair bilgiler ortaya çıktı.

Tel Hamis Tugayları’nın öldürüldüğünü açıkladığı Bahoz Erdal’a yönelik ilk saldırı bombalı araçla yapıldı, kurtuldu.

İkinci saldırıda aracına bomba konuldu. 6 koruması ölürken Bahoz Erdal yaralandı.

Son saldırı ise Bahoz Erdal tedavi için gittiği Himo’dan dönerken gerçekleşti

SABAH gazetesinin haberine göre, terör örgütü PKK'nın elebaşılar Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın ardından gelen üçüncü ismi Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülmesine ilişkin yeni detaylara ulaştı.

Suriye'nin kuzeyinin PKK'lılaştırılması ve Türkiye'deki terör saldırılarında Suriye-Anadolu koordinasyonunu sağlayan kritik isimlerden Bahoz Erdal'ın yaklaşık 7 aydır yakın takip altında tutulduğu öğrenildi.

TEDAVİDEN DÖNERKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan ilk suikast girişiminden yara almadan kurtulan Hüseyin'in aracına geçtiğimiz ay bomba konulduğu, bu saldırıda yaralandıktan sonra tedaviden dönerken öldürüldüğü anlaşıldı.

Tel Hamis Tugayları'nın saldırısı sonucu öldürüldüğü açıklanan PKK'lı teröriste yakın takibe alındıktan sonra ilk saldırı bombalı araçla yapıldı.

İlk saldırıdan yara almadan kurtulan Bahoz Erdal'a ikinci saldırı geçtiğimiz ay Kamışlı'da yine aracına bomba konularak yapıldı. Bahoz Erdal korumalarının içinde beklediği araca yöneldiğinde bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Araçta bekleyen 6 koruması ölürken Bahoz Erdal yaralı kurtuldu.

Yaralanan terörist tedavisi yapıldıktan sonra, sağlık kontrolü için sık sık Kamışlı'ya bağlı Himo beldesine gitmeye başladı.

DOKTORDAN DÖNÜYORDU

Bombalı saldırılar yetersiz kalınca Bahoz Erdal'ın ortadan kaldırılması için taktik değiştirildi. Bahoz araç içindeyken dışarıdan müdahale edilerek havaya uçurulmasına karar verildi.

Saldırı anı için Bahoz'un doktor kontrolü için gittiği Himo yolu seçildi. Teröristin aracını 8 Temmuz Cuma günü Kamışlı'dan Himo'ya giderken takibe alan muhalifler, aynı aracı dönüş yolunda, Kamışlı'nın 3 kilometre batısında Himo'daki kamp çıkışında havaya uçurdu. PKK'nın "Bahoz Himo'ya giderken o araçtaydı, ancak dönüş yolunda farklı araca bindi" diyerek ölümünü gizlemeye çalıştığı öğrenildi.

'PYD KÖSTEBEK ARIYOR'

Henüz resmi bir teyit gelmese de Kamışlı'da Bahoz Erdal'ın ölüm şokunu yaşayan PYD'nin, aralarında El-Muhaberat ve YPG'nin bölge sorumlularının da olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Köstebek arayan PYD'nin olayın yaşandığı yeri ablukaya aldığı da öğrenildi.

12 Tem 2016 - 11:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.