Bakan Çelik: Kıdem söke söke hesaba yatar

Çalışanların % 85’inin kıdemi hak edemediğini kaydeden Bakan Çelik, “Bu bir fırsat. İşçinin hakkını söke söke hesabına yatıracağız” dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatına yönelik tartışmaları değerlendirerek, “Bu bir fırsattır, hodri meydan. Oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil işçinin hesabına yatıracağız” dedi.

Çelik, dün Yol-İş Sendikası’nın 10. Olağan Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı. Çelik, 13 milyon çalışanın 10 milyonunun bir yıl içinde işlere ‘girdi çıktı’ yapıldığını ve bu işçilerin kıdem tazminatını da hak edemediğini söyledi.

Çelik, “Oranlamaya baktığımızda yaklaşık yüzde 85 düzeyinde kıdem tazminatını hak edemeyen işçiden bahsediyoruz. Bu bir fırsattır, hodri meydan, oturacağız işçinin hakkını söke söke patronun cebine değil işçinin hesabına yatıracağız” dedi.

Bir ay çalışan bir işçinin hesabına bile bu paranın yatırılması gerektiğinin altını çizen Çelik, işçi hakkı konusunda kendisinin her zaman bir adım geri atmayan bir bakan olduğunu söyledi.

haber10

23 Şub 2015 - 08:38 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.