Bakış Açımız Değişmeden TEOG Değişir Mi?

Kısaca şunu söyleyebiliriz, kendi kendimize yapamadığımızı TEOG ile yapmaya çalışıyoruz.

Kısaca şunu söyleyebiliriz, kendi kendimize yapamadığımızı TEOG ile yapmaya çalışıyoruz.

Öncelikle gündelik yaşamda hepinizin yaşadığı veya hissettiği bazı durum ve duygulara değinelim.

İstemez misiniz?

Kışlık bakım için servise bıraktığınız arabanızın söylenen saatte işlemleri tamamlansa ve para için gereksiz yere parça değiştirilmediğinden emin olarak gönül rahatlığıyla arabamızı teslim alsak..

İstemez misiniz?

Mutfak dolabınızın ölçüsünü alan bir marangozun vadettiği takvim içerisinde projede belirttiği malzemeleri kullanarak işini tamamlasa…

İstemez misiniz?

Evinize gelen bir tesisat ustasının kurallara ve ahlaki değerlere uygun şekilde işini yapıp adil bir şekilde ücretini isteyip sizde en ufak bir soru işareti olmadan ödemenizi yapsanız…

Bunlar gibi günlük yaşantımızda karşılaştığımız pek çok durum vardır. Hepimiz ağzımızı açtığımızda toplam kalite artsın, hepimiz birbirimize güvenelim deriz. İş kendi çocuğumuza gelince huyuna suyuna bakmadan doktor olsun, mühendis olsun, avukat olsun diye uğraşırız. Sosyal toplum içerisinde bütün bireylerin üstlendiği görevler bu kadar önemli ve değerliyken neden belli başlı mesleklere bu kadar fazla anlam yüklüyoruz.

Ülkemizin nüfus yoğunluğunun fazla olması merkezi sınavları zorunlu kılıyor. Ölçme ve değerlendirme eğitimin bir parçası lakin biz ölçmeyi sadece çocuklarımızı sıralamak için yapıyoruz. Toplum olarak herkesi-mesleği, statüsü, konumu, kazancı- ne şekilde olursa olsun toplumun bir ferdi olarak kabul edebilirsek merkezi sınavları gerçek amacına uygun yapabiliriz. Bunu yapabildiğimiz zaman ölçme ve değerlendirme öğrencileri tanımak, yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmek için yapılabilir. Bu yapılabildiği zaman da merkezi sınavlara bunca anlam yüklenmemiş olur.

İşimizi TEOG sınavlarına bırakmadan doğru planlamaları yaparak mutluluktan başarıya ulaşmak temennisiyle.

Cemil Karagöz

memurpostasi.com

28 Mar 2017 - 22:56 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.