'Baktım ki kulak asmıyorlar, TEOG'u gündeme taşıdım'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldığı Amerika'dan dönüşü öncesi gazetecilere şu açıklamada bulundu: Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldığı Amerika'dan dönüşü öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TEOG ile birlikte LYS'nin de kaldırılması gündemde mi?

Bizim eğitim öğretimde çok ciddi bir dönüşüme girmemiz lazım. Bunların hiçbiri bizim geçmişimizde olan sistemler değil. Sonradan siyasi yaklaşımlarla eğitim öğretimin içerisine girmiş sistemler. Ben Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile de bu konuyu görüştüm. Milli Eğitim ile de. Başbakanla mutabık kaldık. En kısa zamanda gereken adımlar atılacak.

'FAZLA MÜRAACAT OLAN LİSE İMTİHANINI YAPAR'

Kapsamlı bir eğitim reformunu ne zaman tartışabiliriz?

Şu anda tartışmıyoruz, yaşıyoruz. Mesela TEOG, ben o açıklamayı yapmamış olsam hala ülkenin gündeminde kalacaktı. Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu. Çünkü ailelerin hali ortada. Çocuklar bindirilmiş kıta. TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece, stres stres stres... Masraf masraf masraf.. O sistem, paraların genelde o namussuzlara (FETÖ'ye) akmasını sağlıyordu. Bu nedenle dersaneleri kapattık, biz devlet olarak haftasonlarına takviye kursları koyduk. Çocuklarına kurs isteyen göndersin kurslara. Sen devlet olarak çocuklarını yetiştiremiyorsan bir yerde suç bizimdir. Bunu aşmamız lazım. Ortayı düz ortaokulda okudun, buradan fen lisesine gidecek. Kendisine en yakın yere gidecek. Fazla müracaat varsa lise kendi imtihanını yapar.

23 Eyl 2017 - 11:32 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

Misafir - İlkokul sınıf öğretmeni tamamen yetkili olmalı.Avrupa böyle yönlendiriyor .Akademik eğitim yapmak isteyen öğrenciyi en iyi ilkokul öğretmeni tanır.İlkokul öğretmenlerine güvenmeliyiz.Ortaokulda merkezi sınav yapmaya da gerek kalmaz.mesleğe yönlendirme ilkokulda yapılıyor.akademik eğitime uygun olanlarda bu eğitimi veren okullara yönlendiriliyor.Yeterki bu uygulama kesin ve okulun öğretmenine yetki verilsin.Lütfen arkadaşlar ilkokul öğretmenleri kesin ve gerçek yetki ve sorumluluk verilsin.Velile

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 11:32