Baskıcı Rektöre Koncuk'tan Tepki: Adaletli Olmaya Davet Ediyorum

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Sekreterimiz Feyzullah Divli’nin kendisi hakkında yaptığı basın açıklaması üzerine,

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Sekreterimiz Feyzullah Divli’nin kendisi hakkında yaptığı basın açıklaması üzerine, Kocaeli Üniversitesi Temsilcimiz Mehmet Çeliköz hakkında soruşturma açtırdığını söyledi. Hülagü’yü kınayan Genel Başkan Koncuk, “Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü'yü üniversitede adil, tarafsız davranmaya davet ediyorum. Bu saçma soruşturmayı da derhal geri çekin.” diye konuştu.

Genel Başkan ifadesinde şunlara yer verdi:

“Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü'yü tebrik ediyorum. Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Sekreterimizin hakkındaki basın açıklamasına soruşturma açtırıyor. Rektör Hülagü, soruşturmayı basın açıklamasını yapan Şube Sekreterimiz Feyzullah Divli'ye değil, Üniversite Temsilcimiz Mehmet Çeliköz'e açıyor. Sayın Rektöre söylüyorum, niyet okuyuculuğu yaparak soruşturma açılamaz. Koskoca profesörlük ünvanın var, rektör olmuşsun ama yaptığına bak. Sayın Hülagü bir suç varsa, basın açıklamasını yapan ortada, git savcılığa suç duyurusunda bulun. Fotoğraf karesinde diye soruşturma açılamaz. Sayın Hülagü hakkında bir başka sendika başkanının da açıklaması var, ona da soruşturma açtın mı? Yoksa adamına göre mi, soruşturma açıyorsun? Sendika temsilcilerine soruşturma aç demiyorum, onlar tabi ki yanlış gördükleri konularda açıklama yapacaklar. Soruşturma hakkın hiç yok. Soruşturma açıklamayacağını ekteki yazınızda Başbakanlık genelgesi olduğunu da siz açıklıyor ama bu genelgeye rağmen soruşturma açıyorsunuz. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü'yü üniversitede adil, tarafsız davranmaya davet ediyorum. Bu saçma soruşturmayı da derhal geri çekin. Rektör Hülagü, emin ol biz salt üye bulmak kaygısı ile hareket eden bir sendika değiliz. Orda bir üyemiz dahi kalmasa mücadeleden vazgeçmeyiz.”

Disiplin Soruşturması İçin Tıklayınız.

Ek1

Ek2

19 Eki 2017 - 22:40 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.