"Bedellide yaş 25'e indirilsin"

CHP'nin genel başkan yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu, bedelli askerliğe sosyal adalet, ödeme koşulları ve yaş açısından itiraz etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bedelli askerliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tanrıkulu, bedelli askerlik tasarısının, AK Parti'nin düşük gelirli vatandaşlara karşı bakış açısını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Bedelli askerliğin çıkarılmasının kuşkusuz gerekli olduğunu kaydeden Tanrıkulu şunları kaydetti:

"CHP olarak bu konuda iki ayrı yasa teklifi verdik. Teklifler sorunun sosyal adalete uygun çözülmesini sağlamak üzere, gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızın da bu imkandan yararlanmalarını öngörüyordu.

Yaş sınırının 25'e indirilmesi doğru olacaktır. Bedelli askerliğe ilişkin beklenti mutlaka sosyal adalet ilkeleri çiğnenmeksizin düşük gelirlileri de içerecek şekilde çözülmelidir. Ayrıca bedelli askerliğe ihtiyaç duyan yurttaşlarımızın büyük bölümünün alt, orta gelirli olduğu da düşünülerek, belirlenen miktarın taksitle ödenebilmesine de imkan tanınmalıdır."

04 Ara 2014 - 12:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.