Berlin'de TIR Noel pazarına girdi, en az 9 ölü

Almanya'nın başkenti Berlin'in kalbi sayılan tarihi Yıkık Kilise'nin yakınındaki bir Noel pazarına dalan TIR dehşet saçtı. Polis ve itfaiye yetkililerinin yaptığı açıklamalarda, olayda en az 9 kişi yaşamını yitirirken...

Almanya'nın başkenti Berlin'in kalbi sayılan tarihi Yıkık Kilise'nin yakınındaki bir Noel pazarına dalan TIR dehşet saçtı. Polis ve itfaiye yetkililerinin yaptığı açıklamalarda, olayda en az 9 kişi yaşamını yitirirken, 50'nin üzerinde yaralı olduğu kaydedildi. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor. Polis Berlinlileri terör saldırısına karşı uyardı. Olay, Berlin'in kalbi sayılan, tarihi Yıkık Kilise'nin yanındaki meydanda kurulu olan Noel pazarında yaşandı.

KAZA DEĞİLDİ

Saldırının ardından kaçan TIR şoförü yakalanırken, yanındaki kişi etkisiz hale getirildi. Polis, terör saldırısı ihtimali üzerinde dururken, yapılan ilk açıklamada, "Kaza değildi. Kasıtlıydı" denildi. Berlin'deki olay, geçtiğimiz temmuz ayında Fransa'nın Nice kentinde meydana gelen ve DEAŞ'ın üstlendiği terör saldırısını akıllara getirdi. Bastille Günü'nü kutlayan kalabalığın arasına dalan TIR, 86 kişinin ölümüne neden olmuştu. Saldırı daha sonra DEAŞ tarafından üstlenilmişti. DEAŞ geçtiğimiz mart ve nisan aylarında da Almanya'yı terör saldırılarıyla tehdit etmişti.

DİLARA KABUSU YAŞADI

Berlin'de Noel Pazarı'ndaki saldırıya tanık olan Dilara Arslan, korkunç anları şöyle anlattı:

"Ben olay yerinin yanı başındaki cafede çalışıyorum. Gürültüyü duyunca olay yerine koştuk. Yerde yatan insanlar vardı. Herkes şok içindeydi. Kimi yaralılara yardım ediyordu, bazıları kaçışıyordu. İnsanlar neye uğradığını şaşırmış haldeydiler."

KORKUNÇ HABERLER

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert saldırıyla ilgili Twitter hesabından "Korkunç haberler. Başbakan (Angela) Merkel, İçişleri Bakanı ve Belediye Başkanıyla bağlantıda" diye bildirdi. Saldırının yaşandığı sırada Başbakanlıkta düzenlenen Uyum Ödülleri töreninde olan Başbakan Merkel, haberi duyar duymaz, törenden ayrıldı.

Ali VARLI - Hürriyet

20 Ara 2016 - 08:07 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.