Beyazperdenin Erdoğan çifti

Erdoğan’ı Muhammed Erbek’in, eşi Emine Erdoğan’ı ise Perihan Savaş’ın oynadığı “Uyanış” filminin setinden ilk görüntüler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Muhammed Erbek’in, eşi Emine Erdoğan’ı ise Perihan Savaş’ın canlandırdığı “Uyanış” filminin setinden ilk kareler ortaya çıktı.

27 Mayıs 1960 Darbesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şaibeli ölümü, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatını beyazperdeye taşıyacak olan “Uyanış” adlı sinema filminin çekimlerine kısa süre önce başlandı.

Üç lider; Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın benzerlerinin bulunması için yürütülen cast çalışmaları 2 ayda tamamlandı. Sonunda Turgut Özal’ı Adem Göçmen’in, Adnan Menderes’i de Murat Cumaoğlu’nun canlandırmasına karar verildi. Filmde Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan rollerinde ise Muhammed Erbek ile Perihan Savaş kamera karşısına geçti.

GÖZYAŞLARIMIZI TUTAMADIK

Yapımcılığını Racon Medya’nın, yönetmenliğini Ali Avcı’nın üstlendiği filmin teaser çekimleri, Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü olan 17 Eylül’de başlamıştı. Çekimler için geçtiğimiz hafta da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bir günlüğüne trafiğe kapatıldı. Fragman çekimleri için ise 1.5 milyon TL’lik bütçe ayrıldığı öğrenildi.

Yönetmen Ali Avcı, yakında vizyona girecek film için “Gerçek bir uyanışın hikayesi olması nedeniyle çekimlerde gözyaşlarımızı tutamadık. Bu film, yıllar sonra tarihe bir arşiv niteliğinde geçecek” dedi.

Büyük benzerlik

Muhammed Erbek ile Perihan Savaş’ın Erdoğan çiftine benzerliği dikkat çekici.

KAYNAK HÜRRİYET/ZELAL ÖZALP

26 Eyl 2016 - 14:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.