Bilic: Yeter artık İngiliz takımı gelmesin

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ''Kurada Everton çıkarsa şaşırır mısınız?'' sorusuna ''Yeter artık İngiliz takımı gelmesin'' diye cevap verdi.

Bilic, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda penaltılar sonucunda bir üst tura çıkmayı başardıkları karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, oyuncularıyla gurur duyduğunu belirterek, "Harika duygular yaşıyorum. Türk futbolu ve Beşiktaş için harika bir gece oldu. Penaltı atışlarından önce futbolcularıma 'maç ne şekilde biterse bitsin, sizinle gurur duyuyorum' dedim" diye konuştu.

"HAK EDEREK TURU GEÇTİK"

Özellikle ikinci yarıda iyi oynadıklarını kaydeden Bilic, "Liverpool'u elemeyi hak ettik. Dramatik bir son oldu ve kesinlikle hak ederek turu geçtik" dedi.

Liverpool'a karşı bu şekilde oynamaları gerektiğini ifade eden Bilic, şöyle devam etti:

"Sezon başından beri bazı alışkanlıklarımız var. Başka takımları izleyerek ilham almaya ihtiyacımız yoktu, böyle performanslarımız var. Arsenal, Tottenham ve Anfield'daki oyunlar vardı. Liverpool deplasmanında en iyi takım savunması performansımızı ortaya koyduk ancak hücumda yeterli değildik. Bu gece Liverpool'un orta alanda eksik oyuncuları vardı, yeterince akıcı oynayamadılar. İkinci yarı tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Sadece Demba Ba'nın direkten dönen topu değil, birçok pozisyona girdik. Turu hak ettiğimizi düşünüyorum."

"OYUNCULARA KİM ATMAK İSTER DEDİĞİMDE.."

Bilic, penaltılara da değinerek, "Penaltılara yüzlerce kez çalışabilirsiniz ama böyle bir atmosferde, 80 bin kişi önünde Liverpool'a penaltı atmak büyük cesaret ister. Kendi kendime bu iş oldu başarırız dediğim nokta şu oldu; 'kim atmak ister' dediğimde okuldaki gibi 7 oyuncu elini kaldırarak 'ben atmak istiyorum' dedi. Ben de bu işi başaracağız diye düşündüm" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ LİG"

Liverpool'un UEFA Avrupa Ligi'nin favorisi olarak görüldüğünü aktaran Hırvat teknik adam, "Favoriyi eledik. Artık son 16'dayız. Kolay rakip yok. İki kulvar da önemli ama öncelikli hedefimiz lig" dedi.

Mağlup oldukları Eskişehirspor maçı sonrası eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Bilic, şunları söyledi:

"Tek maçta ağır eleştirildim, asla anlayamıyorum. Bir meslektaşım da eleştirilse, kim olursa olsun anlayamam. Bütün faktörleri göz önüne aldığınızda, kendi stadımızda oynayamıyoruz, sakatlıklar var, rekorlar kırıyoruz. İyi puan averajıyla oynuyoruz. Zorlu Liverpool deplasmanından sonra Eskişehir'e gittik, kaybettik, eleştirebilirim ama en büyük hayal kırıklığını ben yaşadım. Bunu normal ve adil bulmuyorum."

Bir soru üzerine Opare'nin hem sağ hem de solda oynadığını bildiklerini anlatan Bilic, "İşini inanılmaz ve harika yaptı. Performansı üst düzeydeydi" derken, Necip Uysal için de "Necip kararlılığıyla, kalbiyle oynuyor. Beşiktaş'ta doğan, kulüp için her şeyini veren bir oyuncu. En iyi oynadığı bölge orta alan. Kalitesi yüksek, modern bir stoper gibi oynayabilir. O bölgede iyi performanslar çıkardı. Böyle oyuncuya sahip olmak harika" yorumunda bulundu.

YETER ARTIK

Bu arada Bilic, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada "Kurada Everton çıkarsa şaşırır mısınız?" şeklindeki soruya, "Everton çıkarsa şaşırmam ama 3 İngiliz kulübüyle oynadık, bu kadar da yeter artık" cevabını verdi.

kralspor

27 Şub 2015 - 09:59 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.